Skocz do zawartości

Pytanie o stronę z adsence

santer

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinie:

Posiadam stronę: zdrowie

Czy taka pozycja reklam adsence jest odpowiednia?

Ile wejść muszę osiągnąć dziennie, żeby zacząć cokolwiek zarabiać?

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

Nie ma złotego klucza na umieszczenie reklam, który zawsze zadziała.

Ta reklama u góry rzuca się w oczy i jest ok, jest tylko jeden problem.

Zniechęca mnie sam wygląd strony, więc jako zwykły użytkownik od razu

kliknąłbym Wstecz po wejściu na taki serwis nie patrząc nawet na reklamy.

Poprawiłbym na Twoim miejscu wygląd strony, aby była ona naprawdę ładna i przejrzysta.

Co do ilości ruchu, żeby coś zarabiać na adsense to również nie ma jednego rozwiązania. Z jednym serwisem

ciężko będzie Ci coś zdziałać, jeśli jednak szukasz odpowiedzi na to by zarabiać jakieś sumki na konkretnie tej stronce to stawiałbym na min. 3000 wejść dziennie.

Moim zdaniem bardziej się opłaca stworzenie wielu ministronek na tematyki finansowe je wszystkie podpozycjonować i wtedy liczyć, że ktoś zawsze kliknie :) Z tego co wiem to taką taktykę przyjmuje też wiele osób na PiO.

Reklama w treści artykułu, musisz potestować czy bardziej opłaca się wsadzić reklamy graficzne czy tekstowe.

Skorzystaj z modułu adsense deluxe.

Najlepiej się zarabia na 336x280

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Czy taka pozycja reklam adsence jest odpowiednia? Moim zdaniem nie. Zauważyłem, że masz zdjęcia przy postach, tak więc trochę wejść powinieneś mieć z "google grafika". Poza tym ja dopiero po 3 sekundach załapałem gdzie jest reklama. Najpierw szukałem w pasku bocznym - tu najczęściej są reklamy (przynajmniej jeżeli chodzi o blogi), tak więc ludzie się już przyzwyczaili. Jeżeli chcesz umieścić reklamę na górze to proponuję coś większego, tak jak ma to zrobione existe czy onet. Ja zmieniłbym miejsce reklamy na pasek boczny, gdyż moim zdaniem jest tam lepiej i i przede wszystkim dłużej widoczna. Jeżeli zdecydujesz się zmienić miejsce reklamy, to proponowałbym ci również przenieść pasek boczny

na lewą stronę. Człowiek zawsze wzrokiem ucieka na lewo, a do tego na google grafika lewa strona jest zawsze widoczna a prawa nie.

Jeżeli chodzi o ilość wejść to dziennie przynajmniej 300 przy dobrym tekście i dobrej dużej reklamie. Czasem zaliczysz nawet przypadkowe kliknięcie, a w ogóle moim zdaniem im więcej reklam tym lepiej (chociaż nie za dużo bo to nie wygląda estetycznie i obciąża stronę). Daj ludziom alternatywę, tak jak robię to ja na Szkicach Społecznych Przy okazji piszę artykuły i polecam miejsce reklamowe. To tak na marginesie. Moim zdaniem minimum dwie reklamy trochę większe, najlepiej kwadratowe w bocznym pasku po lewej stronie.

Moim zdaniem reklama na twojej stronie nie rzuca się w oczy.

Jeżeli chodzi o wygląd strony to moim zdaniem jest bardzo estetyczny. Popraw sobie tylko search bo jest za długi.

Jeżeli chodzi o linki typu ancher text to moim zdaniem na tym się nie da zarobić, jeżeli pochodzą z automatu. Na to nikt nie klika, nawet przypadek odpada.

Popieram, dobrze zarabia się na 336x280

Ja od razu przewinąłem stronę w dół i tak to się robi, na górze musi być bycza reklama!!!

Co do tego czy lepiej jest prowadzić jeden serwis czy kilka, to moim zdaniem zdaniem jeżeli nie buduje się zaplecza to buduje się jeden serwis.

Osiek a czytałeś tego ebooka, czy myślisz, że są tam jakieś sensowne informacje?

Na stronie nie da się wejść w konkretny artykuł, wszystkie linkują do strony głównej.

Pole "szukaj" wyjeżdża poza szablon.

Wszystko jest chaotyczne i bez sensu poukładane.

Kalendarz po prawej stronie bym sobie darował.

Przede wszystkim więcej tekstu - oblewaj reklamę tekstem, ta reklama na górze moim zdaniem kompletnie nie pasuje - ludzie niechętnie klikają w reklamy, trzeba zrobić tak, żeby nie rzucało im się to w oczy jako reklama, tylko coś co ich zaciekawi.

To co napisał cm2011 w dużej mierze też prawda, ale warto zauważyć fakt, że może i zaczynamy od spojrzenia w lewą stronę strony, to kursor kierujemy do prawej krawędzi.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności