Skocz do zawartości

Ebay kontra Allegro

cancel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zapraszam do dyskusji nad programami partnerskimi oferowanymi przez Ebay (tradedobler) oraz Allegro.

Z moich obserwacji wynika, że ilość rejestracji w stosunku do ilości kliknięć w banner jest dużo mniejsza niż w PP Allegro.

Niestety moje statystyki Allegro są z czasu, kiedy o Ebay w Polsce nikt jeszcze nie słyszał.

Jak sytuacja wygląda teraz?

Jakie są wasze doświadczenia z PP Allegro, szczególnie na nowych zasadach?

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Nom w allegro nie ma już 10 gr za klika tylko jest kasa za poleconych. Musi być strona powiazana tematycznie z Allegro np. prowadzisz wortal o komputerach masz tam różne dane np. dyski, napędy, ram itd.( nie prowadzisz sprzedaży tych produktów) dajesz na dole baner allegro prowadzący do tematyki komputery i zarobek może być spory. Musisz mieć ludzi którzy będą zainteresowani tym co reklamujesz na swojej stronie.

Ja zarobiłem 250 zł z poleconych na allegro. Co do ebay to nie wiem wiem, że na allegro zarobie więc nie pcham się do nowego.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nom w allegro nie ma już 10 gr za klika tylko jest kasa za poleconych. Musi być strona powiazana tematycznie z Allegro np. prowadzisz wortal o komputerach masz tam różne dane np. dyski, napędy, ...

Tu masz 100% racji. W moim przypadku - tematyka motoryzacyjna. Nie zarobię tyle co w dziedzinie informatycznej, ale zawsze ktoś znajdzie części zamienne itp.

Ebay pod tym względem narazie wymięka, gdyż ma mniej ofert i kiepski układ kategorii. Ja wolę robić zakupy na Allegro, więc powinienem chyba reklamować to co lepsze...

Jeśli bym porównał ilość klików z ostatnich miesięcy w Ebay i pomnożył je przez 10gr (jak w starym PP Allegro) mój zysk byłby 7,5 razy większy niż w Tradedobler (5 zł za rejestrację). Pytanie jakie zyski nowy PP przynosi względem starego? Może ktoś ze "starych wyjadaczy" na tym forum podzieli się obserwacjami "swoich portfeli".

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Kiedy startował PP allegro miałem dość popularną stronę (jak na nastolatka którym wtedy byłem :D )

Wtedy CTR bannerków allegro był na poziomie kilku procent.

Dzisiejszy CTR na poziomie ułamka procenta ze zmniejszoną oglądalnością strony (której praktycznie nie aktualizowałem :) ) spowodował że już nie kożystam z PP allegro. Policzyłem że średnio 1/100 osób klikających w baner się rejestruje a więc w zasadzie na jedno wychodzi czy płacą za kliki czy za poleconych.

Wydaje mi się że dzisiejszy znikomy CTR wynika dlatego że prawie każdy już o allegro słyszał (nawet znajomiktórzy nie mają internetu znają adres allegro.pl) Kilka lat temu to bylo zupełnie nowe (zarazem interesujące i przyciągające) zjawisko, teraz już nie.

Pozdrawiam

jest jeszcze jedna niesympatyczna sprawa :D, te osoby ktore widnieja w statystykach allegro jako poleceni

nie byliby teoretycznie wszyscy zaplaceni na nowych zasadach, poniewaz placa tylko za tych ktorzy dokonali pelnej aktywacji, a oni stanowia niespelna 2/3 wszystkich poleconych (przynajmniej u mnie) pisalem do allegro bo normalnie nie da sie tegos sprawdzic bedac jescze na starych zasadach.

• 2 tygodnie później...

wg. moich obserwacji na moich stronach PP Allegro o wiele lepiej sie sprawdza niz eBay.

Zarobiki obcnie w PP Allegro sa porownywalne z tymi ktore byly w starym systemie, no moze minimalnie nawet wyższe

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności