Skocz do zawartości

Noril - opinie.

RUM

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem specyficznym klientem (jeśli chodzi o różne branże). Jak mi ktoś podpadnie to klnę i odradzam jak się da i korzystam ze wszystkich praw konsumenta.

Jak ktoś dobrze ze mną współpracuje (a przynajmniej subiektywnie patrząc jestem zadowolony) - to polecam.

Stąd moja rejestracja, samo forum dawniej czytałem, ale nie znam się na tematyce w takim stopniu by się wypowiadać.

zgred, "badałem" kilka firm. Nie sprawdzisz nigdy wszystkich. Jak kupujesz samochód to testujesz 3 modele czy 50, mając polecenie znajomego na jeden z tej trójki?

Odnośnie terminów - sprawa jest jasna. Ta firma nie pozycjonuje szybko trudnych fraz. Ale robi to skutecznie. Czy ktoś może sobie pozwolić na to czekanie - to już jego konkretny przypadek i jego sprawa Można wybrać firmę, która zrobi to po miesiącu. Ale albo się narazisz na black SEO albo będziesz co miesiąc płacił 2x tyle.

Co do cen - można robić po taniości, ale albo ponownie narazisz się na black SEO, albo np nie dostaniesz na to faktury (dla mnie faktura = 18% zniżki na usługę, co miesiąc). To, że są tu na forum osoby, które robią po 40-50 zł frazy to ja nie wątpię. Na Allegro są tacy, co za 10 zł zrobią. Ale czy to są podmioty, które mają jakąś pozycję na rynku i masz pewność, że będą cały czas z Tobą współpracować? A może za następną frazę Ci policzą 3x tyle co powinni? A na jeszcze kolejną dostaniesz bana, bo przesadzili w metodach.

Swoją drogą, mam niektóre frazy w Norilu po 30 zł nawet.

Na uwagę zasługuje jeszcze fakt rozliczeń - tutaj raz dziennie jest robiony "pomiar" mojej pozycji i stawka jest dzielona na 30 (1-3 - jedna cena 4-10 druga cena 11< nie płacisz).

Jedna z większych firm była zdziwiona, że nie odpowiada mi takowe "sprawdzanie" tylko raz na tydzień.

Mnie zastanawia ten fragment. Chyba sie komus popieprzylo co mu szef kazal napisac

Po co niby klientowi maja slac teksty do precli jakie napisali? A juz szczytem absurdu by bylo kazac je klientowi samemu pisac.

Miałem na myśli teksty na stronę, nie na precle.

Jeśli przypuszczacie, że jestem pracownikiem tej firmy wymyślcie w jaki sposób to się zweryfikuję (chociaż to też do końca nie pomoże, bo Noril mógł zlecić komuś z zewnątrz marketing na forach).

Ja tylko chciałem podpowiedzieć co myślę i rzucić inne spojrzenie na tą firmę.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jestem Zgredem - jak kupowałem swój pierwszy przetestowałem bodajże 20 różnych aut... czyli do 50tki było blisko.

rozliczenie 1/30 ze stawki ma 40% :P seofców tutaj ;)

edit: bardzo mało klientów zna słowo precel - można by rzec 99% nie zna :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

40% ma wódka. a to oznacza, że wszyscy tutaj.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W sumie do firmy nic nie mam ale takie teksty jak twoje mnie bawią.

Kiedyś znany aktor reklamował:

...przyjeżdżają, załatwiają i prowizji nie pobierają.

Po twoich wypowiedziach mógłbym powiedzieć:

Doradzają, codziennie frazy sprawdzają i fakturę wystawiają ;)

Ja jakbym zrobił rozpoznanie to 80% firm mi napisze, że fakturę wystawią.

A na marginesie 40% stąd to naprawdę bardzo dużo. Było by w czym wybierać.

narazisz na black SEO

rozwinął byś ten fragment?

bo przyznam, że precle w wykonaniu norilu do white seo nie należą ;)

np nie dostaniesz na to faktury (dla mnie faktura = 18% zniżki na usługę, co miesiąc)

każda firma seo da Ci FV

A na jeszcze kolejną dostaniesz bana, bo przesadzili w metodach.

a co, jak dostaniesz filtr za metody norilu?

Swoją drogą, mam niektóre frazy w Norilu po 30 zł nawet.

moi Klienci nawet dostają niektóre frazy gratis do pakietu: zależy jak dużo tych fraz jest :P

Na uwagę zasługuje jeszcze fakt rozliczeń - tutaj raz dziennie jest robiony "pomiar" mojej pozycji i stawka jest dzielona na 30 (1-3 - jedna cena 4-10 druga cena 11< nie płacisz)

Fakt, że sporo firm liczy w innych odstępach czasowych, ale nie wyobrażam sobie, żeby moi Klienci nie mieli codziennego wglądu w efekty mojej pracy, jak również liczeni są za każdy dzień - jeśli są liczeni 'za efekt'. Nie ma w tym nic szczególnego

Jedna z większych firm była zdziwiona, że nie odpowiada mi takowe "sprawdzanie" tylko raz na tydzień.

bywają nawet takie, co liczą średnią z miesiąca i według takiej cyferki wyliczają należność, ale - jak mawia moja małżonka - nie porównuj się do 'Kuby-Rozpruwacza" :)

A na koniec: skoro jesteś takim zadowolonym Klientem (bo ja osobiście mam Klientów po norilu i jakoś nie wyrażali takiego entuzjazmu... mały cytat sprzed czterech dni: "działania firmy noril , które właściwie nie dawały żadnych efektów więc przyjąć należy , że nasze serwisy nie istniały w TOP 10 google" - może płacili za mało, co nie przeszkadzało, że na początku trzeba było usunąć z każdej strony Klientów linki do norilu... nigdy bym sobie na taką promocję nie pozwolił jednocześnie obniżając wartość strony Klienta, a podnosząc wartość swoich serwisów... ale jestem specyficznym usługodawcą) to może podasz jaką firmę/stronę www posiadasz i w jakich frazach tak cudownie Cię noril pozycjonuje? Skoro nie jesteś z norilu, to chyba nie musisz być aż tak bardzo incognito :shout: ?

dymna.jpg

rozwinął byś ten fragment?

bo przyznam, że precle w wykonaniu norilu do white seo nie należą

Nie rozwinę, bo się na tym po prostu nie znam. Nie wiem czy są white, ale jakoś do tej pory nie słychać by komuś szkodziły. Jeśli mówisz, że są ryzykowne - widzę, że wiedzę masz - proszę, byś Ty rozwinął ten temat.

Mówisz, że masz strony po nich. Na pewno rzucałeś okiem co tam robili i co kierowało do stron Twoich klientów za czasów norilu.

Bardzo chętnie poczytam opinię o stronie technicznej działań tej firmy.

Strona to www.obslugaimprez.eu

może podasz jaką firmę/stronę www posiadasz i w jakich frazach tak cudownie Cię noril pozycjonuje? Skoro nie jesteś z norilu, to chyba nie musisz być aż tak bardzo incognito :P ?

Jak to mówi Max- szach mat ;)

Rozbawił mnie ten "klient" który pisze o preclach :) Jeśli tak pozycjonują jak mają marketing szeptany to tylko podpisywać umowy z nimi.

Że też się wciąż komuś wydaje, ze tu siedzą ludzie nierozgarnięci co nie potrafią kojarzyć faktów...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie wiem czemu się czepiasz poczatkujacy. Skoro taka liczba linków była wystarczająca do osiągnięcia top 3 na klienta zadowalające frazy to po co dawać więcej ? Sam też byś nie dał, a jeśli tak to ######, a nie biznes man jesteś.

SEO to nie jest działanie charytatywne. Przebijacie się w wątku, kto mniej bierze, a pamiętajcie, że konkurować ceną to tak jak strzelać sobie w kolano.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

@początkujący jeśli ustalili stawkę w którym top10 (Gwarantujące płatnośc a top3) rożni się o 5% (a widziałem takie umowy gdzie nie ma kompletnie motywacji ze strony pozycjonera) to seowiec nie ma zamiaru wysilać się bardziej. Wystarczy wyrobić normę od której będzie premia (top10 więc i ściągalność z pozycji klienta).

Pozycjoner musi być dobrze opłacony (zmotywowany lepszym zarobkiem) aby walczyć o wyższe pozycje nawet jeśli jest to tak przeciętna fraza jak te oświetlenia.

Etatowiec z norila nie jest rozliczany poza tym z wyższych pozycji więc robi top10 i odbiera swoją pensję ;).

T.

zgadzam się, Panowie, z Wami w 100%, ale dobrze by było, żeby zadowolony Klient miał świadomość, że strona linkowana jakoś od początku 2010 roku, czyli już prawie dwa lata, powinna wykazać troszkę inną statystykę... nawet trzymając się "ulubionej" przez niektórych zasady 5 wpisów dziennie... ba: nawet 5-tygodniowo ;) ktoś się po prostu opierdziela, a co jest powodem - to jest sprawa między nim, a Klientem: natomiast warto jest pokazać postępy wykonawcy usługi, skoro taki Klient szczęśliwy. nieprawdaż?

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności