Skocz do zawartości

Noril - opinie.

RUM

Rekomendowane odpowiedzi

Weź pod uwagę, że statystyki z majestica, ahrefsa czy innych narzędzi niekoniecznie muszą odzwierciedlać rzeczywistą sytuację. Wystarczy, że przyblokujesz boty i już nic nie będzie widać, dlatego uważam, że odwoływanie się do cienkich statystyk jest nietrafione.

Dla ścisłości - nie, żebym miał coś wspólnego z Norilem - stwierdzam tylko fakt ;)

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zdecydowanie tak, 2 lata linkowania i takie staty to rzeczywiście lenistwo i olewka ze strony pracownika ;)

Bez większych wysiłków w ciągu miesiąca,dwóch można zrobić wieeele więcej i spokojnie grzać się na pierwszej 3 na tę frazę. Jednak nie wiemy czy nie zostały zablokowane boty majestic itp.

Ale jak widać etatowiec ma to gdzieś, być może ten sam etatowiec wziął się za kulawy marketing szeptany dzięki czemu rozmawiamy w tym temacie ;)

Klient miał świadomość, że strona linkowana jakoś od początku 2010 roku, czyli już prawie dwa lata, powinna wykazać troszkę inną statystykę... nawet trzymając się "ulubionej" przez niektórych zasady 5 wpisów

@początkujący jesteś lepszy w te klocki niż ja a taki naiwny ;) (albo próbujesz obudzić resztki sumienia w robolach z norilu ;) zapewne o to loto ).

Generalnie idea takich korpo jest taka-zrobić top10 i uruchomić "mamwszystkowdupizm" na konkretnego klienta.

Dlatego wiele osób jeszcze nie skumała że lepiej zlecić komuś kto prowadzi jednosoobową dg albo jest na freelancercę a nie wielkiej korpo.

Jednak nie wiemy czy nie zostały zablokowane boty majestic itp.

Słuszna uwaga.

Ale jak widać etatowiec ma to gdzieś, być może ten sam etatowiec wziął się za kulawy marketing szeptany dzięki czemu rozmawiamy w tym temacie

Dokładnie widać jaki jest poziom przykładania się na etacie a jaki na kontrakcie.

T.

@Darq, biorę pod uwagę i widzę, co wyświetlają MJ, ahrefs czy inne narzędzia na moich stronach, które blokują do nich dostęp... i widzę, co wyświetlają tutaj.

jedno, co trzeba przyznać, to duże zróżnicowanie osadzenia domen, z których idą linki

spoko optymalizacja - a to już dużo ;)

ale to jedyne plusy pracy z tą stroną

i nieważne, czy pisze to Klient, czy pracownik norila: nie przepracowują się tutaj

dymna.jpg

Też się z tym zgodzę.

Niestety w Polsce świadomość SEO jak i w ogóle popularność tego typu promocji w internecie jest mało popularna wśród firm/właścicieli stron, i nie świadomi klienci lecą do korpo gdzie istnieje świetnie ujęty "mamwszystkowdupizm", a tak naprawde freelancer lub mała firma zrobi robotę lepiej, bo dba o "interes" Klienta (bez skojarzeń ;)), tak jak o swój a nie skupia się tylko na wyciąganiu kasy za nic nie robienie. Nie wiem, ja tak do tego podchodze i mam nadzieję że w tej branży reszta tez do tego dorośnie.

Nie ilość lecz jakość usługi powinna być priorytetem, czego w tego typu korporacjach brak.

A ja tam wolę brać kasę za nic ;) Tu każdy próbuje sobie wmówić, że pieniądze śmierdzą.

Jeżeli chodzi o świadomość klientów co do usług SEO - fakt jest mała, ale świadomość nt. biznesu ludzi stąd jest porażająca.

Co za straty ponosi taki klient, który jest w noril ? Być może zyskuje nawet na takim dealu.

A w przypadku np. kampanii za kilkaset tysięcy złotych na umowie kick jest 2%, a dom mediowy na lewo 100 tysięcy bierze od sieci reklamowych.

Dopóki świadomość seowców na temat biznesu nie urośnie to nadal będziemy mieli seło za 30 zł.

Żeby nie było - nic mnie z noril nie łączy ;).

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

• 3 tygodnie później...

za złotówkę plus VAT ?

reklam norila jest do zarzygania ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 3 miesiące temu...

Ku zdziwieniu tych co oskarżali mnie o tajnego agenta firmy Noril i ku uciesze tych, co to złe zdanie o niej mieli - muszę powiedzieć, że w okresie zmian algorytmu firma ta przeszła samą siebie. Moje wielokrotne uwagi nie spowodowały konkretnej reakcji, a wszystkie frazy spadły i to znacznie. Jestem na etapie poszukiwania nowej firmy.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności