Skocz do zawartości

Noril - opinie.

RUM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałem tak od siebie dodać że BARDZO GORĄCO ODRADZAM firmę o której jest ten wątek.

Po pierwsze: długi czas oczekiwania na pierwsze efekty - w moim przypadku było to prawie 7 miesięcy.

Po drugie: problemy z rozwiązaniem umowy (teraz żałuję że czekałem te 7 miesięcy dając im szansę) - chciałem tymczasowo zakończyć współpracę (likwiduję stronę) co akurat zbiega się z terminem zakończenia umowy. Niestety jak się okazuje nie ma możliwości rozwiązania umowy za porozumieniem, bo po co skoro można doić klienta przez kolejne 2 miesiące.

Szkoda bo wydawali się być firmą dbającą o relacje z klientem.

Teraz jednak wiem że już do nich nie wrócę.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kocham takich narzekaczy...

po pierwsze 7 miesięcy to normalny czas (chyba że mówimy o prostych sprawach). chcesz efekty od razu to bierz Adwords. pośpiech w SEO niewskazany

po drugie - nie wiem jaka umowa jest w Noril ale obstawiam że 12 miesięcy. odczekałeś 7 i chciałeś rozwiazac umowę? czyli wypozycjonowali Cię a Ty znikasz? a kto im odda kasę za wcześniej włożoną pracę? a może masz pozycje i chcesz odejść to nie będziesz płacił.

parafrazujac - BARDZO GORĄCO ODRADZAM wszystkim takich klientów.

nie jestem w żaden sposób związany z firmą Noril. oceniam tylko jak to wygląda z drugiej strony.

Ogólnie zakładanie takiego tematu i tak do niczego nie prowadzi, znajdzie się grupa x ludzi, którzy napiszą pochlebne opinie, ale znajdzie się też grupa malkontentów, którzy są wiecznie niezadowolenii obojętnie kto by im pozycjonował stronę i za jakie pieniądze.

A osoba, która oczekiwała na podpowiedź i tak będzie miała wątpliwości dopóki sama nie podejmie z taką firmą współpracy, w każdym bądź razie tak mi się wydaje, ale to może być tylko moje zdanie.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

• 3 tygodnie później...

witamy

my niestety mamy bardzo złe doświadczenia z firmą noril. Ponad rok OCZEKIWAŃ i nic! Zanotowaliśmy tylko spadek na dalsze pozycje. Żałujemy podpisania rocznej umowy! Telefony odbijane jak piłeczka od jednej osoby do drugiej lub informacja, że oddzwonimy...

z pełną odpowiedzialnością na podstawie własnych złych doświadczeń - nie polecamy firmy noril!

Pozdrawiamy zainteresowanych!

Witam,

Ja również szczerze odradzam tę firmę. Tylko jeden zarzut - ich statystyki nie odzwierciedlają stanu faktycznego i nie ma możliwości reklamacji. Ich statystyki są święte, mimo że wyniki innych narzędzi do monitorowania zapuszczanych z różnych adresów IP dają inne wyniki. Dla niektórych fraz oni podają top 3, a w rzeczywistości frazy są poza pierwszą 100. Zwrócenie uwagi powoduje chwilowe przywrócenie ich statystyk do rzeczywistych wyników.

Takie działanie to zwykłe oszustwo. Niestety, brak jakiejkolwiek dobrej woli z ich strony i nastawienie na dojenie klientów sprawia, że pozostaje tylko droga postępowania sądowego.

Jak ktoś chce z nimi współpracować, to należy dobrze przemyśleć podpisanie umowy, aby była możliwość złożenia reklamacji na podstawie innych, obiektywnych statystyk.

Przepraszam źle się wyraziłem, chodziło mi o to że Noril zniknął z pierwszej strony na frazy pozycjonowanie, pozycjonowanie stron itd, odkąd jestem zainteresowany tematem pozycjonowania zawsze byli w czołówce, stąd moja ciekawość.

Pozdrawiam

...

Fraza pozycjonowanie jest frazą prestiżową i nic poza tym - de facto jest to nieopłacalne - coś jak posiadanie sklepu na Nowym Świecie w Wa-wie :)

Poza tym im kto wyżej tym gorzej :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Noril wyleciał za linkowanie. Odczekałbym kilka dni ale wygląda na to, że za linki sitewide (tylko takie) oraz linkowanie na exact match w skali 99%.

Prędko nie wróci :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Noril od wielu miesięcy okupował najwyższe pozycje i wyleciał.

Może za to że zrezygnowali z Adwords... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Fraza pozycjonowanie jest frazą prestiżową i nic poza tym - de facto jest to nieopłacalne - coś jak posiadanie sklepu na Nowym Świecie w Wa-wie

Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz. To nie tylko prestiż. Ta fraza zapewnia nowe umowy z wielu zapytań. Top na taką frazę daje handlowcom dodatkowy argument: "jesteśmy najlepsi bo mamy top1 i wyprzedziliśmy inne agencje SEO". Klienci to kupują. Ta fraza to duże pieniądze, tyle że nie każdy jest wstanie ją wykorzystać. Pamiętam jak jeden z użytkowników PiO (zdaje się jakiś "blast" czy jakoś tak) marudził, że przez kilka miesięcy w topie podpisał parę umów. Dlaczego tak słabo? Bo nie potrafił użyć broni jaką miał w ręku. Noril potrafił i od małej agencji urósł w jedną z największych na polskim rynku SEO. Czołowe pozycje + dobry plan biznesowy zapewnił tej firmie sukces rynkowy.

Poza tym im kto wyżej tym gorzej

To prawda. Top jest zawsze pod ostrzałem. Pierwszemiejsce, ComWeb, SS od czasu spadków nie powrócili z podstawowymi domenami do topu.

Może za to że zrezygnowali z Adwords...

Poważnie? Ja cały czas ich widziałem w reklamach adwordsowych.

Pewnie ich ktoś podkablował

Ja stawiam na algorytm. Za dużo sitewide (tutaj się zgadzam ze Zgredem) i za mało urozmaiceń anchorów plus 301.

Treningi WattUp.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności