Skocz do zawartości

Noril - opinie.

RUM

Rekomendowane odpowiedzi

@dywyn: ja o tym wiem ... tyle, że nie są to zapytania konwertujące. BYłem w topie i wiem jak to "wpadało"

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zapytania konwertowały jak byleś w przez chwilę na TOP i konwertują nadal. Spójrz na to tak: masz dobrze wyszkolonych handlowców, których jedynym zadaniem jest podpisanie umowy (determinacje zapewnia odpowiedni system wynagrodzeń)? Odpowiadasz ekspresowo klientom na ich zapytania (zapytania gorsze odkłada się na później)? Dzwonisz, przypominasz i przy okazji oferujesz rabaty? Tak się produkuje kasę. Ty chcesz dobrze wypozycjonować a duże agencje chcą dobrze zarobić i nawet najbardziej beznadzieje zapytanie im to umożliwiają. Z topu przychodzi sporo zapytań a z nich zawsze jakaś umowa będzie.

Treningi WattUp.pl

Dlaczego tak słabo? Bo nie potrafił użyć broni jaką miał w ręku. Noril potrafił i od małej agencji urósł w jedną z największych na polskim rynku SEO. Czołowe pozycje + dobry plan biznesowy zapewnił tej firmie sukces rynkowy.

Największy sukces rynkowy odniósł Sunrise System - jak to sie przekłada na "sukcesy" ich klientów to już nie chce mi się komentować...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Z norilem mam ostatnio troche wspolnego wiec sie wypowiem. Klientowi minal okres umowy a ze efektow nie bylo zglosil sie do mnie. Podbilismy frazy w ok 2 tyg i... Tadam odezwal sie noril ;) takze mozna sobie odpowiedziec na pytanie jaka to agencja :)

@dywyn: ja o tym wiem ... tyle, że nie są to zapytania konwertujące. BYłem w topie i wiem jak to "wpadało"

i sądzisz, że bez stosownej konwersji wykupili Adwordsa , żeby dalej być top 1 ?

No chyba, że taka kampania kosztuje grosze, to zrobili to tak 'pro forma'

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario: każdy ma swoje racje :) dla mnie ta fraza jest prestiżowa a nie konwersyjna. Po co ludzie mają sklepy na Nowym Swiecie w Warszawie ? dla prestiżu ... tam się nei zarabia...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

Pewnie niektórzy będa mieli pretensje że pierwszy post i odrazu jadę po norilu

Niestety ale wole uprzedzieć innych przed tą firmą

Kontakt może i bardzo dobry (przed podpisaniem umowy wzorowy), obiecanki odnośnie pozycjonowania również, prawie jak w amber gold, a co otrzymujemy

dopiero po 20 dniach ktoś raczył zapytać się o dostęp do panelu admina aby zmodyfikowaś stronę pod pozycjonowanie

niestety przez nastepny okres w stronie nic sie nie zmienilo, nikt tam nie zagladal itp.

efekty pozycjonowania strony:

jak ja przejmowali byla na wiele fraz tak do 40 pozycji, co mam dzis? spadek wszystkich fraz poznizej setki, frazy pozycjonowane sa miedzy 80-120 a byly powyzej 40stki

Jak moge taka firme polecic?

jezeli nie potrafia pozycjonowac nie powinni podpisywac umow bo jest to zawracanie komus glowy, niedlugo minie trzy miesiace, mam nadzieje ze nie beda robili problemow z zerwaniem umowy.

• 1 miesiąc temu...

odkopie wątek....od kiedy linki sitewide szkodza?

czy polecanie znajomym danej strony na blogu nie jest najnaturalniejszym z linkowaniem jakie istnieje?

jak google moglo by za to karać strony.

Jak juz mówimy linkach sitewide norila to warto wspomniec że byly one w stopce i stanowiły 99% linkowania

ale ich 301 ja osobiscie nie widziałem wiec na dzień dzisiejszy nie wiem czemu wypadli w gry.

Może poprostu zaliczyli ręczna moderacje.

Potem sie rodzą teorie że linki sitewide są złe.

prawda jest taka ze firmy pozycjonerskie szukają darmowych katalogów precli i na nich się odbijają, dodają do kilku unikatowa treść i czekają aż wejdzie do top 10 i kasują kasę, a umowa na 24 mc. Jeszcze ten bezczelny zabieg który robią dodają linka na stronach klientów !!! przez to sami się umacniają,

prawda jest taka ze firmy pozycjonerskie szukają darmowych katalogów precli i na nich się odbijają, dodają do kilku unikatowa treść i czekają aż wejdzie do top 10 i kasują kasę, a umowa na 24 mc. Jeszcze ten bezczelny zabieg który robią dodają linka na stronach klientów !!! przez to sami się umacniają,

Po 1 - umowa reguluje takie rzeczy jak zostawienie linka na stronie, do firmy pozycjonujacej.

Sugeruje nauke czytania - pozniej dopiero pisania :)

po 2 - firmy projektujace/tworzace strony www robia to samo - w czym problem?

Jest to pewnego rodzaju podpis - pozatym nie wszyscy tak robi, wiec prosze nie wrzucac do jednego wora calego rynku SEM.

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Linki sidewide nie szkodza - po prostu są odjęte od algorytmowania (że tak to napiszę) czyli nie wpływają na ranking strony. Skoro N mieli och 99% i odcięto im "parę" to polecieli, możliwe jest też ręczna moderacja (tak jak to G zrobiło z kilkoma firmami poza PL), jak również działania osób trzecich które ich nie lubią - no bo każda teoria jest dobra.

W firmie N pewnie mają Mnie już dosyć ;):P

Linki sidewide nie szkodza

A linki sidewide z badziewnych katalogów?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• 2 tygodnie później...

Czesc,

to ja z praktyki, bo podpisalem umowe z Noril ok. 20 kwietnia br. Infolinka oczywiscie mowila, ze ok. 1 do 1,5 miesiaca beda znaczne wyniki ocierajace sie o top 10 i ze bede bardzo zadowolony etc. W praktyce po miesiacu polaczono mnie z jakims specem komputerowym i dopiero on powiedzial, ze 3-4 miesiace to trzeba czekac, bo pozycjonowanie to proces, nic od razu i bla bla .. Faktycznie w kilku frazach do lipca otarlismy sie o top 10 (chyba 3 z 7), ale pozniej to dramat byl. I jest niestety, bo umowe mam na rok. 23 lipca strona spadla na szare konce - tylko jedna fraza jest na 7 pozycji, reszta 60-70! Minelo rowno pol roku, a od tego feralnego lipca mam wrazenie, ze nic sie nie dzieje, caly czas na samym dnie..

Sprawdzcie sami:

serwis klimatyzacji samochodowej warszawa, klimatyzacja samochodowa warszawa albo serwis vw warszawa. "Pozycjonuja" warsztat Auto-Conrad..

Pozdrawiam,

m.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności