Skocz do zawartości

Noril - opinie.

RUM

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

to ja z praktyki, bo podpisalem umowe z Noril ok. 20 kwietnia br.

ciach

Sprawdzcie sami:

serwis klimatyzacji samochodowej warszawa, klimatyzacja samochodowa warszawa albo serwis vw warszawa. "Pozycjonuja" warsztat Auto-Conrad..

Pozdrawiam,

m.

zacznij od tego aby usunęli linka ledwo widocznego w kolorze tła - za to są kary

po drugie popros aby wreszcie wzięli się za optymalizację serwisu - bo tego nei tknęli

po trzecie masz taką samą stronę główną, index.html oraz o_firmie - czyli DC w obrębie serwisu

i kilka innych rzeczy da się poprawić aby to miało ręce i nogi

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...

Witajcie

u mnie współpraca z firmą Noril wygląda dokładnie tak samo i efekty podobne jak opisane przez Kolegę wyżej, stronę dostosowali, zoptymalizowali, słowa kluczowe top 30 a od jakiegoś czasu klapa.

tłumaczą się zmianą silnika wyszukiwarki google....

poważnie się muszę zastanowić nad rozwiązaniem umowy.

Ja jak szukałem firmy do pozycjonowania to wpisałem w googlach pozycjonowanie stron a następnie wybrałem 6-7 pierwszych i wysłałem zapytanie do nich odnośnie wyceny, tylko ta firma zadzwoniła do mnie i przed podpisaniem umowy opisała całą procedurę i kroki jakie trzeba podjąć aby pozycjonować moją stronę, dlatego ich wybrałem. Widać, że od jakiegoś czasu jakość usług pozycjonerskich spadła u nich.

Plusem jest to, że przez półtora roku współpracy nie zapłaciłem ani grosza :P słowa kluczowe nie weszły na płatne pozycje.

Plusem jest to, że przez półtora roku współpracy nie zapłaciłem ani grosza

może troche off ale też miałem takie zapytanie mailowe klientka "Cieszyła się" że przez 2lata straciła swój czas na firmę która nie zrobiła jej efektu (nie ma kasy) ale ona się cieszy bo nic nie zapłaciła (zapytanie złożyła bo już nie może dalej czekać)

gdy ja poinformowałem ją o tym że u mnie rozliczamy się na abonamencie płatnym z góry to już kontakt się urwał.. (branża hydraulik UK)

nie wiem moi drodzy klienci z czego wy się cieszycie :)

T.

...

nie wiem moi drodzy klienci z czego wy się cieszycie :)

Z oszczędności jakie poczynili na niewykonaniej usłudze. Nie mają konta w ING, to nie wiedzą, że oszczędza sie tyle, ile ma na tym koncie :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Co mnie obchodzi klient? Ja jestem pewny umiejętności chcę kasę z góry (monthly fee)

Jakby klientka była rozsądna to by poprosiła mnie o efekty innych klientów (pozycje,ruch) namiary do moich klientów,listy referencyjne.

Ja naprawdę nie mam nic do ukrycia i udostępniłbym jej te info-mi praktycznie prawie wszyscy płacą z góry i nie ma zgrzytów.

Największa bolączka jest jak kolega wyżej powiedział-chciałoby się za darmo cudów nie widów :).

Moja wycena za miesiąc pracy to była godzina pracy tego hydraulika czy to tak dużo ?

Oj ludzie ludzie-dalej róbcie za efekt :).

...

bardzo ciekawa teoria i śmiała, widzę typek łakomy na kasę, ciekawe czy jak klient przychodzi albo wysyła zapytanie ofertowe to jest traktowany w ten sposób "co mnie obchodzi klient" nie wiem po co dyskredytujesz inne formy współpracy uważając, że Twoja oferta jest najlepsza. Mi taka forma współpracy tj. opłata za efekt wg stawki wynegocjowanej jest całkiem przyzwoita i ma sens, jest również uczciwa. Inną kwestią jest efektywność działania danej firmy na tym rynku, jakość usług firmy noril ewidentnie spadła.

Natomiast chętnie poznam Twoją ofertę.

Rozliczanie się za tzw "efekt", który jest rozumiany jako jakaś pozycja w (cudzej) wyszukiwarce na określone z góry słowo kluczowe to patologia z ubiegłej dekady.

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Rozliczanie się za tzw "efekt", który jest rozumiany jako jakaś pozycja w (cudzej) wyszukiwarce na określone z góry słowo kluczowe to patologia z ubiegłej dekady.

nie rozumiem ? jak to cudzej, efekty były w wyszukiwarce google ;) monitorowałem je przez narzędzia webmasterskie googla i pokrywały się one z tymi danymi udostępnionymi przez firmę Noril.

Natomiast piszę, że od kilku miesięcy pogorszyła się efektywność działania/pozycjonowania.

Zdaje się, że wyszukiwarka, o której mówimy jest własnością Google, więc "cudzej" (Google może robić cokolwiek niezależnie od wkładu pracy pozycjonera). Równie dobrze można naliczać opłaty w dni słoneczne - mechanizm taki sam;)

A Noril choćby miał skuteczność 99%, to przy dużej licznie klientów pozostały 1% będzie bardziej widoczny w Sieci.

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

zdaję sobie z tego sprawę, że firma google wprowadza zmiany w silniku wyszukiwarki promując konkretne rozwiązania, mam nadzieje, że firmy pozycjonerskie dostosują swoje strategie do owych zmian, Natomiast w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego taka oferta jest niekorzystna dla mnie jako potencjalnego klienta ?

i jakie są inne formy rozliczania się za pozycjonowanie ?

Masz jeszcze płatność za ruch :)

I tam do kolegi pytanie:dlaczego nazywasz mnie pazernym na kasę? a ci od efektu to myślisz że charytatywnie działają :) bo nie rozumiem Ciebie-mamy kapitalizm każdy jest pazerny na kasę. ;)

idę kupić dom to nie pytam się developera dlaczego Pan jesteś taki pazerny na te papiery tylko kładę pieniążki na stół ew musze się skredytować-nie pytam się banku czy pożyczy mi pieniądze i nie będę musiał oddawać.

"co mnie obchodzi klient" nie wiem po co dyskredytujesz inne formy współpracy uważając, że Twoja oferta jest najlepsza.

klient jest dla mnie ważny jeśli sobie pozwoli wytłumaczyć jak to wszystko działa klient nie będzie dyktować mi warunków :)

ja naprawdę mogę sobie pozwolić na to by odrzucić jakiegoś klienta tylko dlatego że jego proponowana forma rozliczenia zwyczajnie mi nie odpowiada.

Ja wkładam pracę i oczekuję płatności układ jest prosty ;).

PS Polska to kraj porównywalny z murzynami-nawet hindusi liczą sobie albo stawki godzinowe albo abonament za obsługę SEO.

Tak jak kolega powiedział pozycjonowanie za efekt to relikt przeszłości.

Najczęściej klienci "za efekt" robieni są w butelkę dobiera się im nic nie warte frazy po to tylko żeby jak najszybciej wbić pozycję-po tym jeden z drugim cieszysz się że masz pozycje a efektu w postaci konwersji nie uświadczysz do końca umowy.

Jedyne co uświadczysz to że będziesz bulić FVAT od norila czy inne sunrisa 1000-1500 netto za frazy pokroju "najlepszy masaż w Pcimiu dolnym" itp co miesiąc

T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności