Skocz do zawartości

Nierzetelni klienci?

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie w dniu dzisiejszym wpadłem na pomysł aby stworzyć listę nierzetelnych klientów w branży SEO. Coś w stylu mini https://www2.krd.pl/ .Chodzi mi oczywiście o tych, którzy nie płacą. Na pomysł wpadłem przygotowując komplet dokumentów dla mojego prawnika, gdzie klient wisi ponad 10.000zł.

Co wy na to aby stworzyć cuś takiego? Takie firmy jak ten mój nieszczęsny klient działają wg podobnego schematu. Naciągają jedną firmę płacąc pierwsze kilka faktur i potem olewając temat. Po rozwiązaniu umowy idą z czystym kontem do następnej firmy i robią to samo. Gdybyśmy mogli weryfikować klienta przed podpisaniem z nim umowy, będzie można zaoszczędzić parę złoty na teksty pod precle.

Myślę, że w tym temacie powinniśmy się trzymać razem, bo tworząc taką listę pomożemy sobie na wzajem. Pewnie każdemu z Was trafił się już klient przychodzący do Was rzekomo niezadowolony z usług poprzedniej firmy, gdzie okazuje się, że pozycje na frazy, na które pozycjonowała go poprzednia firma wyglądają całkiem przyzwoicie. Akurat ten klient trafił do mnie z firmy konkurencyjnej, a teraz poszedł do następnej i ich na 100% również wykręci.

Ok. Czekam na Wasze opinie na ten temat.

Dobry pomysł, tylko kto bedzie to kontrolował.

Jak bedzie to weryfikowane/sprawdzane że rzeczywiście ktoś nie zapłacił i jest naciągaczem

Zaraz może okazać sie ze Twoja firma trafi na tę listę że jest nie rzetelna - co wtedy zrobisz?

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

Kryzys jest przecież w kraju i na świecie. Ludzie nie mają pieniędzy na regulowanie zobowiązań. Wybaczcie swoim klientom takie praktyki.

Udane trolowanie.

Jestem ciekaw, co zrobisz gdy tobie zdarzy się takie coś.

Rozwiązac umowę z takim klientem i szukać innego?

"Kryzys" jakie to modne słowo....szczerze mówiąc mam to gdzieś,bo jeżeli ktoś zamawia usługę i nie potrafi zapłacić 1 faktury to oznacza,że jest zwykłym krętaczem.....Na PiO warto zrobić wątek o firmach,które nie płacą za pozycjonowanie.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności