Skocz do zawartości

Nagły przyrost linków z jednej domeny

macasm

Rekomendowane odpowiedzi

W ciągu jednego zauważyłem w narzędziach webmasters ogromny przyrost linków z jednej domeny - ponad 7K linków z jednego katalogu. Pamiętam, że chyba dodawałem tam stronę ale był to normalny wpis, żadnego spamu.

Wszystkich linków było dotychczas około 200. Z tego co znalazłem i wyczytałem na forum, to może to być efekt hmmm... dopalenia jakimś swl ze strony konkurencji? Dodam, że strona jest w sieci od około 2 miesięcy i dotychczas była regularnie linkowana ale z umiarem - 5-10 w miarę dobrej jakości katalogów dziennie.

Pytanie zasadnicze, czy coś mi grozi z powodu tego nagłego przyrostu? Mam kontakt do właściciela katalogu, czy to coś da jak napiszę żeby usunął moją stronę? Przyznam, że trochę się obawiam bo na pewno nie jest to coś naturalnego. Czy jest to może po prostu jakieś tymczasowe zawirowanie i mogę spać spokojnie?

Z góry dziękuję

Tylko 7k ? Z jednej domeny ? NIc się nie powinno stać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czyli najlepiej zostawić to w spokoju i nawet nie usuwać strony z tego katalogu? Czy mogę to gdzieś zgłosić ewentualnie do gugla?

Możesz ewentualnie dostać filtr. A na jakie frazy jesteś linkowany ?

A w jaki sposób mogę to sprawdzić? Strona z katalogu jest zaindeksowana w guglu, tylko jeden link, webmasters pokazuje ich dużo więcej.

Jestem laikiem i z natury panikuję jak baba więc dziękuję za cierpliwość ;]

nie stresuj sie, to norma, np. jak ktoś doda link w stopce na forum a ma dużo postów to też nagle linków przybędzie.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zasadniczym problemem webmaster toolsa jest to, że czasami coś nawala w pokazywaniu ilości linków prowadzących do strony. Też się kiedyś zdziwiłem gdy nagle WT pokazało mi 11k linków w statystykach, a one po prostu nie istniały lub było tylko kilka.

To teraz i może ja zadam pytanie: chcę dowalić 2 letniej domenie ~18k linków z jednej domeny na dość mocną frazę. Strona jest katalogowana na bierząco. Link będzie widniał przez minimum 3 lata. Co Wy na to?

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

Nic?

Dzięki za radę. Moje życie zmieniło się nie do poznania, a nabyta dzięki Tobie wiedza sprawiła, iż czuję się najlepszym seomastamadafaka w całej seogalaktyce.

Stary: tylko się cieszyć... biorąc pod uwagę moc: to jak jeden link :)

jak zaczniesz panikować, to sobie boli narobisz a nie warto

to jest jak najbardziej naturalne

zaszkodzić Ci mogą tylko linki wychodzące, a nie przychodzące

Filtr? jak za takie coś można by dostać filtra, to już mojej konkurencji by nie było w TOP10 na żadną frazę.

Codziennie 500k linków każdemu i spokój :)

a tu człowiek musi ciężko pracować na pozycję...

;)

wyluzuj i linkuj stronę dalej

2 letniej domenie ~18k linków z jednej domeny na dość mocną frazę

nie wiem, z jakiej strony, ale obawiam się, że niewiele Ci to da ;)

dymna.jpg

nie wiem, z jakiej strony, ale obawiam się, że niewiele Ci to da :)

Z Katalogu (PR2). Czy może po prostu większą moc osiągnie linkiem prosto z głównej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności