Skocz do zawartości

Stworzenie strony firmowej wycena

Deco

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz wycenę na stworzenie serwisu czy stworzenie serwisu + dodanie produktów z dostarczeniem wszystkich treści wraz z tłumaczeniami?

Osobiście nie widzę tego żebym miał opisywać czyjeś produkty tak samo jak ktoś miałby opisywać moje...

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Chyba sobie żartujecie.

200 produktów x 4 języki x 1500 znaków i to ma się zmieścić w kwocie mniejszej niz 5 k pln + przygotowanie tekstów ?

Bez tekstów sam je będę robił. Nie wiem czy na początku po prostu nie zamówić skórki pod WP. Widziałem taką typu galeria na stronie głównej były wyświetlane ikonki zdjecia z artykułów .

Jednak chyba pod WP nie da rady zrobić kilku wersji językowych.

WP jest dość fajnie zrobiony jeśli chodzi o zdjęcia. Klikamy na zdjęcie w artykule i przenosi nas na mini podstronę z opisem zdjęcia > to chyba jeszcze lepiej wpływa na pozycjonowanie grafiki.

Muszę się jeszcze zastanowić nad specyfikacją ale najważniejsze jest żeby strona była pod względem SEO dobrze zrobiona.

Szaleństw na stronie nie ma więc myślę że do 3 k jest ok .

Ja zamiast WP stawiałbym na Joomlę.

3000-4000 zł i będziesz miał, oczywiście bez opisów i tłumaczeń, itp.

Popieram.

Zobacz na przykład fashionlight.pl - to stoi na Joomli :) Projekt podobny do Twojego (w prawdzie tłumaczony tylko na angielski i opisy produktów krótsze) ale obraz będziesz miał.

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

Proponuję rozbić wszystko na poszczególne koszty, aby jaśniej zobaczyć obraz sytuacji:

1)

Ile kosztowało by stworzenie nowej strony ?

Wycena: Szablon w wordpressie 250, konfiguracja panelu 50, suma: 300.

2) Strona ma prezentować ok 200 produktów + informacje o firmie i te sprawy.

Każdy produkt powinien mieć opis na ok 1500 znaków.

Wycena: czyli ok. 210 artykułów po 1500 znaków = 210 x 2 zł = 420 zł.

3) CMS powinien umożliwiać łatwe dodawanie produktów etc.

CMS powinien umożliwiać dodanie nowych wersji językowych.

Wycena: to wchodzi w w pkt. 1, w wordpress jak i w każdym innym cmsie możesz dodać nieskończoną liczbę artykułów (chociaż przy 10 000 nie wiem, prawdę mówiąc, co się stanie, nie testowałem;)

4) Podstawowe wersje językowe : oczywiście Polski, Angielski i Niemiecki

Dodatkowe : Rosyjski , Czeski .

Wycena: tłumaczenia - pytanie co chcesz przetłumaczyć, czy wszystkie produkty czy tylko info o firmie?

5) Prawdo podobnie też stworzenie lub unowocześnienie szaty graficznej.

Wycena: to wchodzi w zakres punktu 1), bo jak ktoś robi Tobie nowy szablon w wordpressie, to masz od razu nową szatę graficzną.

6) Jak widać oprócz strony trzeba też zrobić teksty i tłumaczenie.

jw.

Ile coś takiego może kosztować ?

Bez tłumaczenia suma: 720.

Oczywiście, pozostają kwestie:

- czy przypadkiem nie potrzebujesz sklepu internetowego zamiast prezentacji produktów,

- jakość- w pewnych przypadkach cms dedykowany będzie chodził szybciej niż opensource typu wordpress, ale ma też swoje wady (i na tym skończę, bo to kolejny temat rzeka, chociaż przypomina się przypadek niemieckich leopardów, które przekazane za darmo do Polski mogły używać amunicji tylko z 1 fabryki w b.NRD;),

- tłumaczenia i ich zakres.

Dzięki wycenie indywidualnie każdej części zamówienia osobno, masz możliwość lepszego porównania ofert, bo wiesz ile i co dokładnie kosztuje i gdzie ktoś próbuje zarobić więcej niż oferuje rynek.

wordpress wbrew pozorom jest całkiem przyjemnym systemem do stworzenia katalogu produktów, sam taki zaprojektowałem jednemu klientowi za ok. 2,5k

Jeśli chodzi o wersje językowe w Wordpress pozostaje jedynie instalacja pluginu np. qtranslate i dostosowanie kodu do poszczególnych wersji językowych już na samym starcie. Wtedy w przyszłości nie będzie potrzeby ingerencji w kod.

Wpis kolegi powyżej ma znaczenie w przypadku gdy klient jest bardzo wymagający, wiadomo za 1k czy 2k nie stworzysz "mercedesa" internetowego bo to identycznie jak z samochodami :) Chcesz mieć mercedesa płać jak za mercedesa a nie jak za malucha.

Reasumując do utrzymania takiego portalu w zupełności będzie wystarczył Wordpress, a przy odpowiednio utworzonym kodzie html będzie bardzo szybko się indeksował w wyszukiwarkach.

A jak oceniacie szybkość serwisu porównując wordpressa do dedykowanego cms?

Moim zdaniem prosty cms będzie chodził szybciej, ale oczywiście robi się problem przy wszelkich zmianach - średnio rozmawiam 2 razy miesięcznie z właścicielami stron, którzy kiedyś weszli w "indywidualne rozwiązanie" i teraz za wszelkie zmiany webmasterzy karzą im słono płacić. Wordpress jak każdy opensource ma trochę niepotrzebnych plików na prosty blog, chociaż i tak jest chudszy niż joomla.

Oczywistość że lepsze są autorskie rozwiązania (pod warunkiem że kod tworzą doświadczeni programiści), a co do drugiej kwestii, warto przy fazie tworzenia projektu uwzględnić wszystkie potrzeby, żeby potem nie trzeba było płacić za dodatkowe pomysły.

A co do płacenia za wszelkie zmiany: od tego jest CMS, żeby laik sam wprowadzał zmiany.

Jak masz budżet powyżej 8k to chętnie polecę doświadczoną firmę.

Dzięki, chciałem po prostu zobaczyć opinie. Sam programuję, ale zrobienie autorskiego cmsa, to zajęcie na parę miesięcy i z tego powodu wolę opensource- na razie stawiałem tylko joomle i wp.

Co do przemyślenia wcześniej wszystkich opcji, to czasem wiele rzeczy wychodzi "w praniu" i nie wszystko da się przewidzieć.

Zanim zająłem się programowanie, kupiłem autorski cms na portal. Niestety title i meta tagi były ustawione na sztywno dla całego serwisu, więc sami rozumiecie, jaki to miało wpływ na pozycjonowanie (wcześniej nie zajmowałem się pozycjonowaniem, więc nie miałem niezbędnej wiedzy). 3 dni się z tym p...... ale już przeprogramowałem. Firma by wzięła pewnie z kilkaset złotych za coś, co sami wcześniej nie wstawili. Stąd wolę opensource a jedyną wadę, jaką widzę, to prędkość działania (co wynika z ilości opcji). Ale jak się ma 1000 wejść dziennie, to nie patrzy się tak bardzo na zaplecze IT:)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Pan "Ja mam całe zaplecze na Wordpressie tematyczne i dzięki linkowaniu głównie SeoAdderem, cieszę się top10 z naciskiem na pierwszą piątkę."

mimii "Racja adder się opłaca i ma sporo pozytywnych opinii"

proszę bez tak nachalnej reklamy :)

wordpress pod proste stronki firmowej jest niezły, działa intuicyjnie i łatwo może nim się posługiwać nawet ktoś kto jest średnio biegły.

Joomle i wordpress nadaje się na stronę firmową jak większość cms . Tylko zależny kto koduje CMS ;) A co do pozycjonowania wyżej wymieniony program nie sądzę by wystarczy na dłuższą metę :)

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności