Skocz do zawartości

Jaka sieć komórkowa dla Freelancera?

hakeryk2

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam Play bo wychodzi tanio. Nikt z poważnych osób nie patrzy na to czy masz telefon w tej samej czy innej sieci. Jak trzeba to dzwoni i tyle.

Nikt nie patrzy w jakiej jesteś sieci tylko raczej jaki masz numer.

Na Allegro można kupić złoty numer np. 530 830 830 który łatwo zapamiętać i ładnie wygląda na wizytówce. Inwestycja w złoty numer poprawia wizerunek i prestiż a do tego wzbudza większe zaufanie u klientów.

Poszukaj na Allegro ładnego złotego numery a potem za darmo przenieś go do dowolnej sieci.

A co do operatora to polecam Play.

• 3 tygodnie później...
hakeryk2 powiedz mi, czy rzeczywiście potrzebny jest Ci telefon? Będąc freelancerem wszystko można załatwić przez maila, skype-a, gg, jeżeli już chcesz mieć tel. [...]

Tak, jest mi telefon potrzebny, ponieważ doświadczenie w freelancerce nauczyło mnie, iż załatwienie sprawy mailami jest uciążliwe oraz zwiększa prokastynacje (non stop włączona poczta, bądź też Thunderbird na którym wiecznie sprawdzam czy coś nie przyszło i skutecznie zmniejsza to moją wydajność w pracy). Poza tym pomimo nawet najlepszej komunikacji przez e-mail ze strony freelancera, zawsze pozostaje fakt tego, iż nasz klient może sam nie przepadać za elektroniczną formą listu, przez co zwiększa się czas realizacji zamówienia.

Podsumowując - maile jak dla mnie służą do przesyłania projektów oraz pisemnej formy ich akceptacji - zawsze to jakiś dowód gdy coś pójdzie nie tak. Telefonicznie na samej zasadzie opisu problemu i używania w tym celu emocji w wypowiedzi (... hehe) ułatwia zrozumienie np poprawek ponieważ w czasie rzeczywistym mogę zapytać czy dobzre zrozumiałem itp. Nie raz zdarzał mi się klient, który na maila wysyłał dziesiątki poprawek, które tylko i wyłącznie on sam rozumiał przez co powstawało zamieszanie.

Z doświadczenia wiem, że hakeryk2 jako freelancer woli załatwiać sprawy zleceń itd. telefonicznie :)

A Xemixiu nie chciał dać numeru telefonu :D Co sam, często uważam za lekki powiew możliwości zrobienia mnie w wała.

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, przepraszam także, że tak późno odpowiedziałem na temat, jednak podziękowałem użytkownikom, których odpowiedzi najbardziej mi się przydały. Prawdopodobnie przeniosę się do Playa na abonament.

Pozdrawiam.

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

ja mam abonament około 85 brutto w play.

Do wykorzystania cała kwota na wszystkie usługi - internet, sms, minuty do innych sieci.

Jakbym chciał dzwonić tylko do innych sieci to ta kwota daje mi ponad 11 godzin rozmów.

Do playa i na stacjonarne oczywiście za friko.

Do tego zgarnąłem ps3 za 1zł.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności