Skocz do zawartości

Numer PKD dla pozycjonowania oraz Copywriting'u

Darq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie. Wygrzebałem gdzieś, że pozycjonowanie podchodzi pod PKD 73.11.Z czyli działalność agencji reklamowych. Prawda to?

Pytam, bo klient domaga się faktury a ja mam zarejestrowane 73.11.Z, więc gdyby to był fakt, to znacznie ułatwiłoby mi to sprawę, bo nie musiałbym nic dopisywać.

Kolejna sprawa, to jak wystawiacie fakturę na pozycjonowanie? Czy każda pozycja to osobna fraza? Czy powiedzmy, stosujecie ogólny zapis np "pozycjonowanie" i w kolumnie 'ilość' wpisujecie liczbę fraz?

Ostatnia rzecz, to czy pisanie tekstów też można podciągnąć pod działalność agencji reklamowych, czy jest na to jakieś inne, typowo 'pisarskie' PKD?

Z góry dzięki za pomoc :D

Ja mam takie PKD i wystawiam za SEO.

W tytule Pozycjonowanie strony xxx.pl - sztuk 1 (zależy od ilości domen) i kwota.

Artykuły reklamowe też wystawiałem - nie było problemu.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

jak w temacie. Wygrzebałem gdzieś, że pozycjonowanie podchodzi pod PKD 73.11.Z czyli działalność agencji reklamowych. Prawda to?

Pytam, bo klient domaga się faktury a ja mam zarejestrowane 73.11.Z, więc gdyby to był fakt, to znacznie ułatwiłoby mi to sprawę, bo nie musiałbym nic dopisywać.

Tak

Ostatnia rzecz, to czy pisanie tekstów też można podciągnąć pod działalność agencji reklamowych, czy jest na to jakieś inne, typowo 'pisarskie' PKD?

Można. (np. Reklama - pisanie tekstów reklamowych)

• 5 lat później...

Mam pytanie dotyczace tego tematu. Tez pisze teksty. Ksiegowa doradzila mi, abym dala sobie kody pkd 82.19 i 18.13. Sa one zwiazane z pisaniem tekstow na komputerze i korekta tekstow, a takze dostarczaniem plikow z danymi, ktore mozna udostepniach w Internecie. Tyle, ze wszystkie agencje copywriterskie, jakie sprawdzalam maja jako wiodacy kod 73.11. Nie wiem co mam teraz robic. 

@GotoweSłowa po co raportujesz swój post ? 

Każda agencja copy, chce dodatkowo robić marketing dlatego tak mają, jak to jest jednoosobowa DG to zawsze później bez opłat można sobie coś dodać jakiś numerek, przy reklamie chyba jest obowiązek zostania Vatowcem ale nie jestem pewny.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności