Skocz do zawartości

Google +1

NetBe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziękuję Wam za Wasze serdeczne opinie dotyczące FacePlusa!

Rozpoczynamy serię pozytywnych zmian, o której piszę w tym poście. Jedną z pierwszych zmian jest wprowadzenie publicznych statystyk systemu FacePlus.

Porównanie statystyk FacePlusa i Plused:

Plused: 7 września 2011, 16:56: 875495 kliknięć; 8 września 2011, 18:20: 879875. Różnica = 4380 / 25h, czyli 4205 kliknięć dziennie.

FacePlus: 6 września 2011: 4675 kliknięć (Plused pobity), 8 września 2011: 8306 kliknięć (nasz rodzimy system jest dwa razy większy niż Plused!)

Dziękuję Wam że z nami jesteście!

Pozdrawiam, J.

P.S. Wprowadziliśmy algorytm pierwszeństwa linkowania niewzajemnego. Oznacza to, że w pierwszej kolejności powinniście klikać strony osoby, która Was jeszcze nie klikała (czyli teoretycznie odpada 1/3 mocy systemu), a jednocześnie w drugiej kolejności powinniście klikać strony pozostałe (czyli system nie traci 1/3 mocy!).

fajnie, że powstają na większą skale różnego rodzaju boty i te wszystkie systemy do +1 - te nienaturalne przyrosty +1 łatwo wyłapać dla mało ciekawych stron z niską ilością odwiedzin.

Google pewnie wycofa się z poronionego pomysłu uwzględniania tego w serpach. Obecne kupowanie linków, moim zdaniem, jest mniej "zepsute" niż kupowanie głosów +1 (kojarzy mi się z wyborami na wójta - zagłosuj na mnie, to postawie Ci wino w sklepie)... :)

To, że Google chce teraz wykorzystać ludzi związanych z seo i reklamą do promocji swoich +1 odbywa się ze szkodą dla wyszukiwarki i użytkowników, bo G. musi dać teraz marchewkę(podniesienie pozycji w serpach) "klikaczom". Zresztą już można zaobserwować, że podobno zauważane są wzrosty w serpach. To pierwszy krok do tego aby G. zrobilo system addplus1 - tak jak kupujemy reklamę w adwords, tak możnaby kupować +1 na swoje strony w celu poprawienia pozycji dla swojej strony - wówczas całe top10 + reklamy będą sponsorowane :) a Google poprawi znacznie wyniki korporacji, zarobią też chińczycy klikający za nas +1 - tylko cała reszta świata raczej straci.

Moim zdaniem cała siła w takich systemach klikaczy, które teraz powstają - może szybko pokażą mankamenty systemu +1.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Google pewnie wycofa się z poronionego pomysłu uwzględniania tego w serpach. Obecne kupowanie linków, moim zdaniem, jest mniej "zepsute" niż kupowanie głosów +1 (kojarzy mi się z wyborami na wójta - zagłosuj na mnie, to postawie Ci wino w sklepie)... :zeby:

Najzabawniejsze jest to, że nie wycofa się z tego, ale będzie brnął w tym kierunku. Pamiętacie sprzed roku-dwóch lat dość szokujący news, jak w amerykańskich wynikach zaczęto uwzględniać twittery, a serp przestał podawać prosty listing strony, ale parserami zaczęli wyciągać z nich zawartość (np. podawanie kilku ogłoszeń w serwisach ogłoszeniowych). To jest przyszłość.

Kupowanie klików istniało długo przed +1 i oczywiście jest sposobem na "rozbicie banku". Jest oczywiście zepsute tak samo, jak konstruowanie farmy tysiąca stron o czymkolwiek, tylko po to, żeby prowadziły z nich linki do tej jednej, najważniejszej strony, która ma być wysoko. A mimo to, ludzie tak robią, bo nie chcą się przyczołgać do wyszukiwarki w charakterze niewolników.

Jako ciekawostkę wyborczą powiem Wam, że mam znajomego, któremu taniej byłoby postawić flaszkę każdemu człowiekowi który na niego zagłosował 4 lata temu, niż robić kampanię, plakaty, angażować się czasem ;). Oczywiście w realiach wyborczych jest to nielegalne, ale w realiach wyszukiwarek, jak najbardziej tak.

całe top10 + reklamy będą sponsorowane ;)

Nie bój się, doczekasz się. :-) Porównaj SERP z 2001 i 2011, doskonale opisano to w artykule "Dokąd zmierzasz dwudziestoczteroprocentowa wyszukiwarko?".

Moim zdaniem cała siła w takich systemach klikaczy, które teraz powstają - może szybko pokażą mankamenty systemu +1.

I tu się zgadzam, a na pewno z pierwszą częścią zdania. Tylko że prekursorzy nie robią tego, by pokazać wyszukiwarkom co ma zrobić żeby ich uwalić. Robią to, żeby być pierwszymi. Zupełnie jak z pierwszym SWL-em, który dał na długi czas zerowym wysiłkiem top1 pod "pozycjonowanie". Po pół roku było trudniej - to jest zupełnie naturalna rywalizacja, jak pisałem na blogu.

mam od wczoraj zebrane punkty i zero przydzielonych

Napisz do mnie PM albo - najlepiej - wiadomość przez formularz kontaktowy w systemie. Łatwiej będzie mi Tobie pomóc, jeżeli będę wiedział o jakie konto chodzi. :-)

Pozdrawiam, J.

Można zapytać o co chodzi z tym faceplusem, bo mam od wczoraj zebrane punkty i zero przydzielonych. Jawne granie w pręta?

Żeby nie było że nie działa :-), to napiszę publicznie że problem polegał na nieprzydzieleniu żadnych punktów dla strony, stąd system traktował takie konto jak naturalnego "zbieracza punktów" a nie jako "konsumenta plusów". :-)

Dla ułatwienia, od ok. 5 dni wyświetlamy czerwony alert na stronie "Moje strony +1": "Żadna strona nie posiada przydzielonych punktów.", a także informujemy o tym w powiadomieniach mailowych - mam nadzieję że dzięki temu nie przeoczycie tego. :-)

Pozdrawiam, J.

Wchodzisz w >Moje strony Google+ > Dodajesz swoją stronę i albo dodajesz ręcznie punkty w zakładce "Moje strony - punkty plus" lub też ustawiasz liczbę punktów które system ma dodawać każdego dnia dla danej strony w zakładce "Moje strony - akcje"

Ok, wszystko jasne. Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności