Skocz do zawartości

PR=3 10 minut po rejestracji nowej domeny...

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkała mnie dziś dziwna sytuacja, może już ktoś takiego coś spotkał w ostatnim czasie.

Zarejestrowałem dziś domenę, wybrałem dość unikalną nazwę bo domena i tak miała pójść pod SWL.

Domenę podpiąłem pod serwer, wrzuciłem skrypt, odpalam ją i ku mojemu zdziwieniu pokazuje się PR3.

Pomyślałem w pierwszej chwili ,że to jakiś błąd, ale sprawdziłem w różnych miejscach i wszędzie PR3.

Więc zacząłem sprawdzać linki, historię domeny myśląc, że po prostu miałem szczęście i kupiłem domenę z historią, ale okazuje się, że nie, nigdzie nawet śladu linka czy czegokolwiek po takiej domenie. Zresztą ma ona dość wymyślną nazwę, jak wspomniałem wcześniej miala isc pod SWL, wątpię, żeby ktoś i tak ją wcześniej przede mną rejestrował.

Wytłumaczcie mi tą sytuacje :)

Dodam, że domena nie jest jeszcze zaindeksowana, czekam do jutra aż się zaindeksuje i dam znać czy coś się zmieniło :P

PS. Znajomy mówił o podobnej sytuacji, że zarejestrował kilka domen, dodał w Direct Adminie i na tym koniec, no i za jakiś czas wszystkie domeny złapały PR, mimo ,że nie prowadziły do nich żadne linki i nic na nich nie było, poza domyślną stroną z Direct Admina :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Moze byc domena z historia, a to ze nie widzisz tego sladow wynika z tego, ze:

- nie ma bl linkow w Yahoo

- nie ma jej w webarchive bo ma zaledwie rok

Sam mialem taka domene. Tylko, ze ja wiedzialem co kupuje. Byl jeden serwis i zrobil sobie forum na innej domenie - do forum szly tylko linki z tego serwisu. Po jakims czasie forum upadlo. Pamietalem jednak, ze mialo PR. Domene kupilem po pol roku - w Y zero BL, PR - N/A, podlinkowalem troche i po zaindeksowaniu od razu wskoczylo PR2 i sie utrzymalo.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Google chyba też się myli czasami. Miesiąc temu założyłem kilka toplist na toplista.eu. Po 3 dniach zauważyłem, że jedna ma PR=2, a reszta n/a. Szybko zacząłem ją podlinkowywać, żeby to utrzymać, ale po 2 tygodniach PR spadł do n/a, mimo, że codziennie przybywało kilka linków.

Mam identyczną sytuację - kupiłem domenę, nazwa taka, że raczej nikt wcześniej jej nie miał, podpiąłem ją pod serwer.

Na pierwszy rzut oka żadnej historii, żadnych BL, nic na niej nie postawiłem a po jakimś czasie (nie wiem dokładnie jakim: może tydzień, może dwa) dostała PR3 i tak już trzyma się z tym PR3 ponad miesiąc - goła strona (domyślna z hostingu), bez BL, bez niczego.

Może PR jest teraz tak przyznawany dla wprowadzania pozycjonerów w błąd? :glaszcze: wiadomo, wyższy PR, więc być może mocniejszy link z tej strony, a tu d...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności