Skocz do zawartości

Wylot do Grecji, nie ważny dowód osobisty, wylot jutro

lysy2005

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po pierwsze to beda Cie sprawdzac tylko w Polsce. Jak wyladujesz w Grecji to ze jest to kraj UE to nie ma sprawdzania i po prostu wychodzisz z lotniska, wiec mozesz ryzykowac, bo jak Ci sie uda to w Grecji Cie nie zawroca. Jestem tego 100% pewny, bo w lipcu bylem na Krecie i nie bylo zadnego sprawdzania juz na miejscu, poza tym wlasnie tak jak pisze chyba w zadnym kraju z UE nie sprawdzaja na miejscu jak sie wylatywalo z UE.

Natomiast mysle, ze i tak Ci sie nie uda, bo na date na pewno patrza. Najlepiej dzwon do jakis urzedow i sie dopytaj. Mozesz zadzwonic na lotnisko i tam zasiegnac porady.

Kiedys mielismy taki problem ze znajomymi - kolezanka zgubila portfel bedac w Niemczech o godzinie 15, a na drugi dzien mielismy lot o 12. W ambasadzie polskiej nikt nie odbieral, gdzies tam sie dodzwonilismy do jakis urzedow niemieckich i na drugi dzien juz na nia czekal tymczasowy dowod do odebrania u celnikow na lotnisku, tylko zdjecie trzeba bylo przyniesc.

Moze tez daloby sie tak zalatwic, ze Ci wystawia taki dowod tymczasowy i uda sie na niego poleciec.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W urzędzie nic nie załatwi, miałem "podobną" sytuację gdy były MŚ w Niemczech. Wygrałem bilet na mecz, tydzień przed wyjazdem zgubiłem dowód i mimo wizyt w urzędzie miejskim, urzędzie wojewódzkim, biurze paszportowym nic nie udało się zrobić, min 2 tyg oczekiwania na nowy dowód. Dowód tymczasowy mogą wystawić gdy jesteś zagranicą i zgubisz dokumenty.

P.S. W UK po wylądowaniu też sprawdzają dokumenty.

A książeczkę wojskową honorują na lotniskach/za granicą? Może warto zaryzykować.

Proponuje paszport polsatu, albo dyplom pozycjonera...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

skoro się nie odzywa to chyba mu się udało :P

albo przeżywa zawrotkę z Grecji i pije gdzieś w dusznym barze :D

Nie mniej jednak również mam nadzieje, że Łysy miał farta albo ich jakoś przechytrzył i leży już na plaży ;)

To będzie najbardziej oczekiwany powrót z urlopu w tym sezonie ;D

jaja będą jak go wypuścili i wpuścić nie będą chcieli z powrotem...

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności