Skocz do zawartości

Wylot do Grecji, nie ważny dowód osobisty, wylot jutro

lysy2005

Rekomendowane odpowiedzi

Samolotem to gorzej, ale pamiętam jak tuż po wejściu do Unii do Grecji samochodem jechaliśmy, na przejściu granicznym przed nami byli Rosjanie, których Grecy przeszukali od stóp do głów dosłownie, sprawdzali bagażnik - wszystko. A my jak podjechaliśmy, zerknęli na rejestrację i kazali jechać dalej. 0 sprawdzania na granicy z Grecją. :D No ale po drodze kilka państw niestety też było (w tym Turcja i Rumunia). :P

Takie cool story ode mnie. ;)

wiadomosci lifestylowe, sportowe i gadżetowe.

wiadomosci biznesowe dla głodnych wiedzy z tematyki finansów, giełdy czy inwestycji

łódzka agencja reklamowa zapraszamy na stronę ogólnopolskiej agencji reklamowej, oferujemy reklamą outdoor (posiadamy własne ekrany LED) oraz online. Zapraszamy na podstronę Nasi Klienci, zaufało nam już ponad 40 firm!

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Samolotem to gorzej, ale pamiętam jak tuż po wejściu do Unii do Grecji samochodem jechaliśmy, na przejściu granicznym przed nami byli Rosjanie, których Grecy przeszukali od stóp do głów dosłownie, sprawdzali bagażnik - wszystko. A my jak podjechaliśmy, zerknęli na rejestrację i kazali jechać dalej. 0 sprawdzania na granicy z Grecją. :D No ale po drodze kilka państw niestety też było (w tym Turcja i Rumunia). :P

Takie cool story ode mnie. ;)

Jak Ty jechałeś do Grecji autem przez Turcje?

Na ładnej bani musiałeś jechać, żeś tak droge pogubił..

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

A książeczkę wojskową honorują na lotniskach/za granicą? Może warto zaryzykować.

Wywóz książeczki wojskowej za granice jest nielegalny więc nie radziłbym nawet próbować.

Czemu jest nielegalne? Książeczka wojskowa nie zawiera żadnych informacji, które mogą się spodobać obcym służbom.

Czemu jest nielegalne? Książeczka wojskowa nie zawiera żadnych informacji, które mogą się spodobać obcym służbom.

Spytaj ustawodawcy :)

USTAWA z dnia 21 listopada 1967 r. o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej (Tekst jednolity) (Dz. U. z 2004 r. Nr 241, poz. 2416), Art. 54:

(...)

3. Wojskowych dokumentów osobistych nie wolno przenosić, przewozić ani przesyłać

za granicę.

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA OBRONY NARODOWEJ z dnia 10 czerwca 1992 r., w sprawie doręczania wojskowych dokumentów osobistych i trybu postępowania z tymi dokumentami, § 8:

(...)

2. Osoba wyjeżdżająca za granicę na pobyt czasowy pozostawia książeczkę wojskową w swoim mieszkaniu lub składa ją na przechowanie właściwemu wojskowemu komendantowi uzupełnień.

3. W razie stwierdzenia przez Straż Graniczną, że osoba przekraczająca granicę posiada przy sobie książeczkę wojskową, organ ten odbiera ją za potwierdzeniem i przesyła na przechowanie do właściwego wojskowego komendanta uzupełnień.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

nie widziałem jego wiadomości, pewnie bym odkupił wyjazd, ciekawe jak sprawe rozzwiązał...

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

• 3 tygodnie później...
Łysego nie ma (autora wątku)

Czyżby go puścili?

Może w areszcie siedzi :)

Może w areszcie siedzi

Może ma urlop?

GG:

Urlop do 26.09.2011r

Hehehe, ale się wątek rozwinął :)

Dzięki wam koledzy za posty.

Udało mi się sprzedać wycieczkę 7 godzin przed wylotem,

dzwoniłem po biurach turystycznych w Poznaniu,

na 5 telefonów miałem dwóch kupców ;)

Dziewczyna nie zadowolona wiadomo... Rodos...

A ja szczęśliwy bo trochę kasy odzyskałem ;)

Wakacje spędziliśmy w naszym cudownym kraju, w Zakopanem...

PS. Skocznie część dolną wyremontowali :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności