Skocz do zawartości

Autospis.pl - Automatyczny spis SEOKatalogów

apoyo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

AutoSpis wzbogacił się o nowe funkcjonalności. Zgodnie z sugestiami:

- dodaliśmy minimum PageRank przy wpisie darmowym

- dodaliśmy rozróżnienie tokenów na reCaptcha, icaptcha oraz securimage

- wprowadziliśmy kilka drobnych zmian graficznych

Dodaliśmy nowe zakładki:

- Nowości z informacjami o zmianach

- Stajnia gdzie zgrupowane zostaną katalogi poszczególnych osób

Inne zmiany są niewidoczne :hello: Pomagają uzyskać jeszcze precyzyjniejsze dane.

Przydatnym narzędziem dla wielu może okazać się monitorowanie własnych katalogów (ile jest oczekujących wpisów, czy zmienił się PR, ile mają YL itd.). Rozwiązanie działa przy zastosowaniu filtru stajni np. apoyo

Super sprawa, jak dla mnie jedyna rzecz, która nie pozwala w pełni przefiltrować martwych katalogów, od tych, które nadal jakoś żyją, to czy w ciągu kilku ostatnich dni były moderowane jakieś wpisy. Przykładowo katalog niby darmowy, niby sporo wpisów, ale 500 wpisów w kolejce - szkoda na to czasu.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Fajna sprawa jednak wyszukiwarka szwankuje. Wyszukując np. czy jest melodiawsieci.pl, po wpisaniu litery m kursor przeskakuje przed nią, a jak ręcznie przestawię go i dopiszę literę e to wyskakuje jakiś błąd.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Do listy dodaliśmy nowe narzędzie Monitoring wpisów. Teraz możecie w łatwy sposób sprawdzić w jakich katalogach znajdują się Wasze strony.

Zastosowanie:

- można sprawdzić czy dana strona była katalogowana (np. dla osób zajmujących się katalogowaniem)

- można wyszukać katalogi w których nie ma wpisów i je umieścić

- można kontrolować czy wpisy nie zostały usunięte bez potwierdzenia

- można sprawdzić skuteczność katalogowania po danym okresie czasu

Uwagi:

- monitoring odbywa się w godzinach nocnych więc lista widoczna jest następnego dnia

- ze względu na ilość operacji dla jednej strony (monitorowane jest obecnie 2100 katalogów) konieczne są ograniczenia ilościowe.

Za narzędzie pobierana jest niewielka opłata SMS (3,69 brutto).

- każda strona jest monitorowana codziennie przez 7 dni. Potem dane są usuwane

Instrukcja:

lista.jpg

Krok 1. „Gdzie str” – wyświetla panel do uruchomienia systemu monitoringu wpisów

Krok 2. Panel – należy podać adres strony (z uwzględnieniem www. i bez www), kod sms i e-mail (nie wymagany) na który ma przyjąć informacja o treści kodu

Krok 3. Otrzymany kod należy podać w polu "Kod strony"

Krok 4. Pojawi się dodatkowy filtr z adresem strony. Jest możliwość wygenerowania listy gdzie wpis jest i gdzie go nie ma.

Krok 5. Na liście pojawi się nowa kolumna „Jest”. Po 24 godzinach będzie informacja o znalezionych wpisach.

Sprawdź w praktyce:

Strona testowa: spaliny.pl

Kod: autospis (zacznij od kroku 3)

Dla chętnych na PV udostępniam dziś darmowy kod dla przetestowania systemu.

melodiawsieci.pl – dzięki za zgłoszenie. Szukajka powinna już działać poprawnie.

Do listy dodaliśmy nowe narzędzie Monitoring wpisów. Teraz możecie w łatwy sposób sprawdzić w jakich katalogach znajdują się Wasze strony.

.

.

.

Dla chętnych na PV udostępniam dziś darmowy kod dla przetestowania systemu.

melodiawsieci.pl – dzięki za zgłoszenie. Szukajka powinna już działać poprawnie.

Jako, że otrzymałem darmowy kod dla sprawdzenia usługi czuję się zobligowany do jej zreferowania. Dodam tylko, że zrzuty ekranu są zbyt duże, by wrzucać grafiki bezpośrednio w recenzję, stąd odnośniki url

Spis katalogów Autospis.pl wprowadził opcję "Jest", która jest płatna. Miałem tę przyjemność by przez okres tygodnia przetestować tę opcję.

Ze względu na fakt, że w sposób wolny i staranny kataloguję wyłącznie jedną stronę www mogę sobie pozwolić na zwięzłą recenzję i opinię.

Jako, że nie dysponuję odpowiednim zasobem portfela dla potrzeb witryny zdecydowałem się skorzystać z kilku dostępnych filtrów definiując je następująco:

Plik graficzny na serwerze zewnętrznym

Okazało się, że zbiór katalogów darmowych z PR na 2 i więcej bez wymaganego linka zwrotnego jest całkiem spory.

Dalej przeszedłem do sprawdzenia w ilu i jakich katalogach strona jest zakatalogowana jeszcze przed rozpoczęciem pracy. Wynik był obiecujący:

Co ważne i godne uwagi, skrypt sprawdza strony już dodane, jak i te które oczekują na akceptację administracji - nie dojdzie więc do sytuacji, w której wyskoczy informacja, że dany adres jest już w bazie.

Bez większego problemu istnieje też możliwość sprawdzenia w ilu i jakich katalogach płatnych, czy darmowych nasza strona już widnieje:

Dla ułatwienia pracy stosując odpowiednio narzucone filtry możemy wygenerować listę tych katalogów, które wciaż "czekają" na dodanie przez nas strony

Reasumując, jako totalny amator, który tylko do opisu przykłada większą uwagę, mogę uznać, że Autospis ze swoją funkcjonalnością jest idealnym rozwiązaniem dla osób katalogujących witryny ręcznie. Płatna funkcja "Jest" działa znakomicie. Kontakt z właścicielem katalogu również jest bardzo dobry, a zgłaszane uwagi są wprowadzane w życie, co znacznie podnosi wartość katalogu. Choć czasem zdarza się, że filtr (zaobserowawałem to w liczbie stron oczekujących na akceptacje) nie zawsze działa w 100% poprawnie, to możliwość doboru tokena, sprawdzenia linku zwrotnego czy ceny za wpis rozwiązane są wygodnie i bardzo przejrzyście. Ciekawą opcją jest także funkcja "stajnia" dzięki której poznajemy wszystkie katalogi danej firmy czy osoby. Jedynym aspektem, którego do oceny bardzo wysokiej mi zabrakło to możliwość sortowania po odpowiednich rekordach. Stąd moja ocena jest oceną wysoką. Bez słowa zwątpienia jednak mogę polecić funkcję, którą testowałem, dla osób takich jak ja jest Ona wybitnie atrakcyjna, wygodna i przydatna. Pozwoliła mi w końcu na dodanie wpisów (średnio dziennie po 5-7, choć część wciąż czeka na akceptację) do katalogów, które niemal idealnie spełniają preferencje przez moją osobę narzucone.

Na sam koniec, chciałbym zaznaczyć, że nie zajmuję się pozycjonowaniem, więc jeśli ktoś dostrzega poważne uchybienia w postępowaniu, to chętnie odczytam każdą uwagę czy sugestię.

Po co są dodawane do spisu takie katalogi jak np. iamedia.org jak on już zdaje się padł i pożytku z niego nie ma?

Stron oczekujących: 11439

ostatnio dodane lub zmodyfikowane strony: Data dodania: 07 10 2010

Szkoda zaśmiecać taki wpis moim zdaniem.

Linkuj dalej i nie pier*ol

Trens - Masz sporo racji. Zawsze jest jednak szansa, że właściciel przypomni sobie o katalogu. Dostępne funkcje w filtrach pozwalają skutecznie eliminować niechciane serwisy.

Spis cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Obecnie mamy prawie 100 unikalnych użytkowników dziennie. Dzięki :D

W odpowiedzi na nadesłane sugestie umożliwiamy hurtowy zakup kodów. Można je wykorzystać na pobranie listy .csv jak i monitoring wpisów. Cena została pomniejszona o prowizję dla operatora komórkowego oraz o rabat przy większych ilościach.

10 kodów - 1,50zł - 15zł (zamiast 30zł)

25 kodów - 1,20zł - 30zł (zamiast 75zł)

50 kodów - 1,10zł - 55zł (zamiast 150zł)

100 kodów - 0,90zł - 90zł (zamiast 300zł)

Ceny netto. Wystawiamy F-Vat.

Kodami można swobodnie dysponować. Można je wykorzystać w dogodnym czasie, przekazać klientowi, sprzedać z zyskiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności