Skocz do zawartości

[startup] DonMini - skrypt katalogu stron

Rekomendowane odpowiedzi

1. Przy skracaniu treści wpisu występują błędy z polskimi znakami.

2. Dodatkowo mam błąd przy próbie usunięcia strony:

Warning: sqlite_query() [function.sqlite-query]: near ",": syntax error in /home/xxx/domains/don.xxx.pl/public_html/usun.php on line 58

Cannot execute query.

3. Gdzie można wpisywać 'zakazane słowa'?

mniej znaczy więcej

• Odpowiedzi 283
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strony usuwają się, z tym że trzeba poczekać na wyczyszczenie cache. Jak będę aktualizował donmini do nowszej wersji zajmę się tymi problemami.

Zakazane słowa można definiować w pliku stron/formvalidator.php

Hm przy usuwaniu wyskakuje mi błąd:

Warning: sqlite_query() [function.sqlite-query]: near ",": syntax error in /home/admin/domains/***.pl/public_html/katalog/usun.php on line 58
Cannot execute query

wam tez jakis baran spamuje glazurami?

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Będziesz chyba musiał zrobić choć niewielkie zabezpieczenia, bo teraz każdy może napisać dodawarkę ;) A później po 10 wpisów, piły łancuchowe, glazury, płytki ....Dobrze by było dodać także aby przy wpisie widniało IP ;) prościej banować.

Dodatkowo warto może by pomyśleć o automatycznym tworzeniu sitemapy

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Kilka spostrzeżeń co do skryptu.

1. Jeśli ktoś da tytuł z przecinkiem, to przecinek nie jest usuwany przy generowaniu adresu i wychodzi błąd 404.

2. Nie działa przełączanie stron w kategoriach. W kategorie.php w linii 7 jest

if (!isset($_GET['page'])) - trzeba zmienić page na strona.

3. By działały przyciski ostatniej strony, trzeba zmienić zmienną z linkiem do niej na $maxPage.

Również głosuję za logowaniem IP, i by szło łatwo wypierniczać całość spamu z jednego IP.

Może choć trochę to powstrzyma napływ totalnego śmiecia do katalogów.

Ale najbardziej przydałoby mi się coś, czego w webmini mi bardzo brakuje - jakiś mechanizm do wysyłania banów na wszystkie własne Donmini. Tzn, w jednym miejscu (jakiś panelik mały) wpisuję sobie, że ma mi usunąć wszystkie wpisy z tego IP (ale go np. nie blokować) i każdy mój katalog dostaje taką informację i sobie usuwa wpisy z danego IP. Albo np. że ma permanentnie zbanować wszędzie taki IP i wszystko co z niego wpisane usunąć.

Albo np. nie życzę sobie strony xyz.pl, więc ją dodaję i z automatu wszystkie moje katalogi dodane do panelu ją blokują/usuwają.

Wbrew pozorom czasami ludzie moderują (choćby i na wyrywki, ale zawsze) nawet te śmieciowe katalogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności