Skocz do zawartości

[startup] DonMini - skrypt katalogu stron

Rekomendowane odpowiedzi

Tam się pewnie kryje ta funkcja, która wysyła adresy nowo zainstalowanych DonMini do autora skryptu. Swoją droga ciekawe te bany. Przeglądnąłem parę katalogów postawionych na tym skrypcie i wydają się one być całkiem przyzwoite. Fala banów mogła pójść na listy podane tutaj na forum.

Noo właśnie. Czy autor skryptu mógłby się w tej kwestii wypowiedzieć? Chodzi o to, że planuję zrobić taką swoją małą bazę DonMini i wolałbym, żeby ich adresy nie prędzej czy później nie wylądowały na ogólnodostępnych listach.

• Odpowiedzi 283
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Choroba, tego wolałbym uniknąć, planowałem wzbogacić swoje zapleczę o jakąś ilość prywatnych DonMini. Nie problemem jest zabezpieczyć dodawanie do katalogu za pomocą prostej filtracji np. po IP, ale jeśli katalogi mają trafiać na ogólnodostępną listę i przez to być później banowane przez Google, to trochę kiepsko...

W DonLinkage jest napisane:

"Baza katalogów DonMini dostępna jest tylko dla użytkowników DonLinkage.

Dzielenie się tą listą jest zabronione."

Jednak wiadomo jaka jest rzeczywistość. Teoretycznie i tak można zebrać sporo tych katalogów ScrapeBox'em. Tym bardziej, że ludzie nie usuwali charakterystycznych elementów typu "Takiego to żem jeszcze nie widzioł"

BTW. Pojawienie się dodawarki za dwa zeta, później darmowej i udostępnienie listy na ogólnodostępnym forum... Wszystko w krótkim okresie czasu... To wygląda tak jakby istniał spisek :D:).

Noo właśnie. Jestem ciekawe czy autor byłby skłonny udostępnić wersję skryptu dla własnych celów, która chociażby z zakodowanego IonCube'm kodu PHP wyjęłaby funkcję odpowiedzialną za przesyłanie adresu katalogu do centrali =)

Do updatu DonMini będę siadał od nowego tygodnia. Jeśli chodzi o zgłaszanie do mnie katalogów, na pewno nie będzie to usunięte dla publicznych katalogów. Mogę jedynie przygotować możliwość stworzenia prywatnego katalogu DM na hasło, wtedy taki katalog z zabezpieczeniem na hasło nie wysyłałby do mnie informacji - bo niebyłoby i tak sensu.

Mogę jedynie przygotować możliwość stworzenia prywatnego katalogu DM na hasło, wtedy taki katalog z zabezpieczeniem na hasło nie wysyłałby do mnie informacji - bo niebyłoby i tak sensu.

Możesz to rozwinąć? Co masz na myśli pisząc "prywatnego katalogu DM z zabezpieczeniem na hasło", bo nie bardzo rozumiem? :)

Wiele osób traktujących SEO na poważnie tworzy katalogi, do których mają dostęp tylko tylko oni i ewentualnie upoważnione, zaufane osoby które syfu nie dodadzą. W nowej wersji donmini będzie możliwość ustawienia hasła - co będzie oznaczało że katalog jest zamknięty/prywatny. Wtedy taki katalog nie trafi do listy donmini - bo i tak nikt nieupoważniony tam nie wciśnie wpisu. Tylko osoby znające hasło będą mogły do takiego donmini dodać.

Noo właśnie i o coś takiego mi chodziło =) Tylko, że na razie bawiłem się w filtrowanie dodawania wpisów po numerze IP. To także pozwala uniknąć syfu w swoich katalogach, ale niewiele to zmieni, gdy adresy wpadną na publiczną listę, po której np. G miałoby banować. Kiedy można się spodziewać takiej możliwości o której mówisz?

W styczniu :) - od następnego tygodnia zaczynam zabawę z DonMini - będzie to duża aktualizacja no i oczywiście panel centralny.

Ale hasło przydzielane każde inne, każdemu z wybranych zaufanych użytkowników? Bo jak stanie się mniej zaufanym, podzieli się hasłem z osobą/osobami postronnymi które zaczną słać spam, nie wiadomo którego użytkownika podejrzewać o wyjawienie hasła, jeśli wszyscy mieliby takie same.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności