Skocz do zawartości

[startup] DonMini - skrypt katalogu stron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 283
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do paczki dodałem plik, który umożliwia usuwanie stron: wystarczy go wrzucić do katalogu dodawarki i w przeglądarce otworzyć adreskatalogu/usun.php (wcześniej trzeba zmienić hasło dostępu w pliku usun.php).

Jeśli chodzi o ustawienie minimalnej ilości wopisie można to zmienić, wystarczy wyedytować plik add.php, ten fragment:

"desc","minlen=200","Proszę wprowadzić opis minimum 200 znaków"

Wystarczy zmienić pogrubioną wartość. Dobrze też zmienić komunikat (podkreślenie) i informację w formularzu.

Szczerze mówiąc na serwerach nie znam się wcale :D Ale wygląda na to, że brakuje jakichś bibliotek obsługujących sqlite.

Ale wygląda na to, że brakuje jakichś bibliotek obsługujących sqlite.

No tak, o to chodzi :-] Byłby duży problem z przerobieniem tego poniżej?

$dbhandle = sqlite_open('data.db'....

na

$dbhandle = new PDO('sqlite:data.db....

Widzę w sieci, że sporo osób na nowych centosach ma z tym problem w różnych skryptach, alternatywą jest kompilowanie od nowa php. Akurat ja słabo znam się na php, więc w ostateczności będę przeinstalowywał php ;-]

ravau - po prostu jeszcze cache trzyma te informacje.

HardyTwardy - o pdo nie mam zielonego pojęcia, więc niestety musi zostać jak jest :)

spoko, nie ma problemu, jak uda mi się to jakoś obejść na pewno napiszę, jak nie.... trudo, będzie mocniejsze grzebanie na serwerze, bo skrypt jest tego warty. Konfiguracja typowo pod geekow. Szybko i bez zbędnych kliknięć się stawia twój skrypt. Ostatni taki przelom widziałem przy pikocms dla ministron.

BTW. w readme masz coś z kodowaniem, proponuje zapisać w utf8. Czytając to na shellu wygląda okropnie ;-]

Dziękuję za informację. Poprawione, było spowodowane cachowaniem. Niestety do podmiany pliki: start.php oraz kategoria.php (paczka jest zaktualizowana przed 5 minutami).

Przepraszam wszystkich za kłopot.

EDIT:

DO PODMIANY:

add.php

formvalidator.php

start.php

kategoria.php

Paczka jest zaktualizowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności