Skocz do zawartości

Jaka spamiarka?

Rzezniczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Postanowiłem, że na pierwszy ogień pójdzie Omniadd na drugi strzał Rumak. I też zainteresuję się tymi online i poczytam opinie o nich. Chyba dobry wybór?

Czy Omniadd i Rumaka można zainstalować na komputerze stacjonarnym? Ktoś próbował? Jak z działaniem?

Jednak jestem trochę zaskoczony, że Scrapebox tak słabo stoi

ScrapeBox jest bardzo dobrym narzędziem, tylko wartość spamu w komentarzach na blogach znacznie spadła. SB można używać do wielu innych rzeczy, niż tylko postowanie. A nowy addon i rewelacyjny support stawia to narzędzie na czele.

Xrumera można postawić na domowym kompie, ale warto przeanalizować wszystkie za i przeciw (zajrzyj do tematu w dziale Narzędzia)

OMNIadda nie nazwałbym spamiarką :D to dodawarka do katalogów i precli - również polecam.

Może przemyśl również ZennoPostera - też możesz go postawić na swoim kompie i fajnie wykorzystać.

dymna.jpg

Może przemyśl również ZennoPostera - też możesz go postawić na swoim kompie i fajnie wykorzystać.

Dzięki. Też się przyjrzę tematowi. Dzisiaj akurat się temu tematowi przyglądałem i nawet wpadł mi w oko. Muszę cały temat dokładnie przeczytać.

Czas się dozbroić, bo coś przestaje się opłacać płacić za blast wraz ze wzrostem ilości domen. A o podlinkowaniu wpisów które już gdzieś tam siedzą to już nie wspomnę. Wyliczyłem, że ekonomiczniej mi wyjdzie zakup swoich systemów.

Wyliczyłem, że ekonomiczniej mi wyjdzie zakup swoich systemów

pamiętaj, że część z tych narzędzi kosztuje również w "utrzymaniu"...

nie wiem, ile masz tych stron i za ile kupujesz blasty oraz jakiej jakości te blasty są, ale taki xrumer - jak nie zarabia na siebie - to płacze zmarnowany w kącie wraz z kasą, którą się za niego wydało :D

dymna.jpg

Rzezniczek - zenek to taki seo framework - możesz nim zautomatyzować wiele czynności, ale sam sobie musisz do tego zrobić "templatki". Zenek nie nadaje się do spamowania z 2 powodów:

- Działa przez przeglądarkę - niska wydajność

- Nie ma wbudowanego ocr, a to co możesz zrobić capmonsterem to taka bieda, że żal o tym wspominać

Zenek nadaje się przykładowo do zakładania blogów na platformach web 2.0 ale tutaj też niekoniecznie jest to opłacalne biorąc pod uwagę że za 399$ można było dostać nie tak dawno np. venomseo pro lifetime. Zenek nie jest gotowym rozwiązaniem, a chyba takiego szukasz.

Jeżeli nie masz omniadd to oczywiście zacznij od niego + xrumer i np xsserver.eu, a w dalszej perspektywie np spamahost albo wrzhost.com (pisałem do nich parę dni temu bo przymierzam się do zakupu xr i twierdzili że mają serwery pod xr).

I tak zrobię. Na początek wykupię Omniadda + serwer pod niego i xRummera. Jako drugi pójdzie pod ostrzał xRummer. Pewnie zanim te dwa mi się znudzą i mistrzowsko je opanuję to będzie parę miesięcy - a potem się pomyśli co dalej.

Na początek jakiś tańszy serwer o mniejszych wymaganiach - jak będzie za słaby to wtedy się będzie myślało (po co od razu przepłacać - na razie tylko swoje stronki będę linkował to wymagania niewielkie).

Ten wygląda ciekawie na start:

xsserver.eu

Windows VPS - $15.00 PER MONTH - 256MB RAM, 30GB Space

Chyba, że ktoś ma lepszy i równie tani na oku?

i zapewne nawet nie będziesz musiał odpalać włąsnej licencji do SB bo zadziała z sąsiadującego konta

A jak nie będę miał SB to też zadziała z sąsiedniego konta? Czy musi być SB zainstalowany na serwerze żeby takie coś poszło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności