Skocz do zawartości

BIK i debetówka w mbanku

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż kilka lat temu zadłużyłem się w mbanku przez takie tam interesy z nie tymi ludźmi co trzeba (wybrałem całą debetówkę i spłacałem) ale niestety zdarzyło się tak dwa razy że nie spłaciłem jej w terminie, przyszedł nawet list z wezwaniem do zapłaty. I tu moje pytanie czy to możliwe że jestem w bik ? (na razie nie sprawdziłem bo tam trzeba coś czekać ) czy da się jakoś jak cos usunąć z tej listy ? Obecnie nie mam praktycznie żadnych zadłużeń.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Obecnie nie mam praktycznie żadnych zadłużeń.

długi się albo ma albo nie ma, jeśli je masz i/lub kiedyś czegoś nie spłaciłeś możesz mieć wpis w biku, jedyne wyjście = sprawdzić

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

wszystko już jest spłacone tylko pytam się czy jest możliwe że tam jestem i jeśli tak to czy da się usunąć wpis

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

tak jest to na pewno odnotowane. ja mam cąłą historię i w 2001 roku jest odnjotowane że raz spóxniłem sie 2 dni ze spłatą kredytówki... ale scoring mam bardzo dobry.

weź z BIKu raport o sobie - jest darmowy (zwykły) lub poszerzony za jedyne 40 zeta ... sie wszystkiego dowiesz :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pamiętaj, że w biku są nie tylko odnotowywanie zaległości powyżej 60dni, ale także inne informacje jak np. jest zapisywane to ile razy i gdzie, kiedy składałeś wniosek kredytowy itp (nawet jak nie doszedł do skutku) im więcej takich wpisów i innych pierdół tym mniejszy scoring.

"Jak długo przechowywane są informacje w BIK?

Informacje zgromadzone w BIK przechowywane sa przez cały czas trwania umowy z bankiem lub SKOK oraz po wygaśnięciu zobowiązania:

- przez okres wskazany w upoważnieniu udzielonym przez klienta (w przypadku

klientów regularnie wywiązujących się ze swoich zobowiązań wobec banku lub

SKOK),

- przez okres nie dłuższy niż 5 lat bez zgody klienta (w przypadku gdy klient

opóźniał się ponad 60 dni ze spłata zobowiązania wobec banku i upłynęło 30

dni od powiadomienia go przez bank z ostrzeżeniem o zamiarze przetwarzania

danych bez jego zgody). W przypadku zapytań złożonych przez banki i SKOK-i,

przez okres 1-go roku od momentu złożenia zapytania."

także spokojny już po tym jestem, stracha z rana miałem ;d

tak, na 99% jesteś.

też tak myśle ale jak będe kiedyś brał kredyt (na oko za 2-3 lata) to będę wiedział na czym stoję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności