Skocz do zawartości

Stop szaleńcom na drogach

Oliusz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak dyskutujecie, ja jadąc 10kmh - auto do kasacji, powód: kierowca z naprzeciwka traci przytomność, nie kontroluje się i naciska na gaz - wpiepsza we mnie, cały przód wyrwany jak odbija się od krawężnika, później ode mnie, Przeskakuje chodnik - ładuje w płot. Po sytuacji wzywam pogotowie, zerkam co z nim - zielony, leci mu po twarzy krew i ślina, pasażer w szoku nie można się dogadać. Prawie jak z filmu? Takie rzeczy dzieją się na co dzień, nie znacie daty i godziny, po prostu jedziecie sobie i bum! Szczęście z tego takie - dobrze, że chodnikiem nie szła matka z dzieckiem lub ktokolwiek inny bo przy 60kmh nie miałby szans!

ostatnio miałem taką sytuację, przechodzę przez pasy, a gościu wyskakuje z szyku, przez podwóją ciągłą, przez skrzyżowanie po lewej stronie

zatrzmał się przede mną (stałem dalej na pasach zastanawiając się czy mam uciekać, czy nie)

zatrzmał się..

po tym wszystkim pomyślałem ze powinienm wyciagnąć komórkę i nagrać go którą stroną jeździ, tablice i podeśłać burmistrzowi i policji, jak to u nas jeżdżą..

dodam że szalał felicją (ile to ma kucy - 50?)

----------------------------------------

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

dziękuję za ten filmik! Oby przemówił do piratów drogowych!

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Film dobry i mocny, wlasciwie jedyne co przemawia do wyobraźni to takie materiały, choć niestety zapewne na krótko. Swego czasu na sławnym rotten.com czy czymś podobnym były zdjęcia dziewczyny która kierowala samochodemw momencie gdy wjechal na nią ktoś pijany. Jemu nic się nie stało a jej auto stanęło w płomieniach. Zdjęć chyba nie muszę opisywać ale były 100x mocniejsze niż prezentowany film, do dziś włos mi się jeży.

Zauważcie że te auta które przejeżdżały obok wypadków w ogóle się nie zatrzymywały,taka znieczulica.

Takie filmy zwłaszcza na polskich kierowcach żadnego wrażenia nie robia po za zabawą z pokazaniem patrz jak go walnęło itp.

Polak dopóki na włąsnej skórze się o czymś nie przekona to nie uwierzy.

winni są zarówno obywatele jak i rządzący ,bo wystarczyło by tylko np. za przekraczanie prędkości dawać nie 200 czy 500zł tylko 5tys żeby na to pracował x czasu ,a jak by zarabiał np 20 tys to dać mu 40tys kary i i tak anblogicznie do reszty .Albo np ni erozumiem czemu pijanym kierowcom oddaje się prawojazdy ,stracił by jeden z drugim na całe życie i i reszta by uważała widząc sąsiada jadącego na rowerze .

Po takich karach prędzej czy później kultura jazdy by się zaczęła chyba ż ektoś całe życie chce na mandaty pracowac albo komorników co miesią cprzed dzwiami widzieć.Dla mnie to jest proste i logiczne.

Odbieranie prawka na całe życie na niewiele się przyda. Wiecie ile ludzi jeździ sobie bez prawka. Po każdym długim weekendzie słyszymy że policji w akcji "trzeźwość i akcyza" czy jakiej innej udało się złapać 1000, 2000 pijanych kierowców. I tak co miesiąc, dwa. Nie wierzę, że każdy komu sąd odebrał prawko nie wsiada z powrotem za kierownicę. Moim zdaniem MOŻE pomógł by przepadek auta jakim się ktoś porusza na rzecz Państwa - niezależnie czy auto było własnością kierowcy czy jego ciotki, wujka....

Wg mnie największe zagrożenie na drogach to nie pijani kierowcy, wysoka prędkość czy nawet stan dróg a brak wyobraźni, niedzielni kierowcy, kierowcy nieprzewidywalni. Nie każdy musi mieć prawo jazdy. Tata mój jest instruktorem z długim stażem i ma jedno powiedzenie: jedni ludzie po drogach umieją jeździć a inni tylko poruszać się.

Bez prawka to 5lat odsiadki i to załatwia sprawę. Drugi raz nie wsiądzie :)

Generalnie za wszystkie przewinienia które wychodza bardziej po za normę ,(bo wiadomo jak ktoś przekroczy o 20 km ),ale jak przekroczy o 50 czy 60 km to wtedy można stosować rygorystyczne kary pieniężne a za każde kolejne przewinienie te same to odsiadka z automatu w sądzie 24h.

Jak np w Holandi tam bodajże się o 50 km przekroczy prędkość i zabieraja prawko o 20 po 300 ,500 euro kary i to działa.

Jednak w sumie tam istnieje kultura jazdy i chyba jednak od tego trzeba zacząc w PL ,niestety w Polsce chyba tylko wymuszając wysokimi karami mozna to wyegzekwować i nauczyć .Nie bez powodu się gada że lach jest mądry po szkodzie :)

ale jestem za bardzo wysokimi karami słupki wypadków na pewno grubo poleca w dół a i budżet państwa się dobrze podreperuje co bedzie skutkowało lepszym bezpieczeństwem nie tylko na drogach.

No al enikt nie zaryzykuje takich ustaw bo kierowcy to gruby procent wyborców i koło się zamyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności