Skocz do zawartości

MCK a nowe konta na te same dane agencji

rookie

Rekomendowane odpowiedzi

Kluczowa sprawa, na którą odpowiedzi nie jesteśmy pewni mimo rozmów z pracownikami infolinii Adwords

- jesteśmy agencją reklamową, nie partnerem w programie google dla agencji

- posiadamy konto MCK

- nasi klienci którym wykonujemy zlecenia informatyczne, Ci bardziej niekumaci przekazują nam kupony adwords które sami otrzymali, celem skonfigurowania im kampanii adwords

teraz pytanie, czy jako agencja, w ramach MCK, możemy zakładać dowolną liczbę nowych kont, z wprowadzonymi danymi rozliczeniowymi naszej firmy gdzie w ramach każdego konta wykorzystujemy kod promocyjny?

Naturalnie każda kampania jest przeprowadzana dla odpowiedniej innej firmy.

??

Według mnie MCK służy tylko do zarządzania, rachunek rozliczeniowy od Google dostajesz przecież na nowo założone konto (dane klienta), nowe konto nowy kupon. Mam w MCK nowe konta firm w których wykorzystałem kupon AdWords.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Ja jako agencja sem zakładam konta dla swoich klientów nowe konta na swoje dane (rzadziej na dane Klientów - to kwestia ustaleń i zapisów umowy) - jeśli posiadam i mogę użyć dla tego klienta kupon to go używam.

Nie ma to znaczenia w takim przypadku, że konta są zakładane na moje dane. Każde konto jest prowadzone dla innego Klienta, czyli dla innego użytkownika.

Nie łamie to regulaminu korzystania z kuponów adwords.

ok rozumiem a teraz,

1.czy mogę zrobić kampanię dla klienta na koncie, które zostało założone z wykorzystaniem kodu, poczekać do upływu środków i później odpalić znowu na kolejnym koncie założonym z użyciem kuponu?

2. czy mogę zrobić kampanię dla klienta na koncie, które zostało założone z wykorzystaniem kodu, poczekać do upływu środków a później odpalić kampanię na nowym koncie doładowywanym w standardowy sposób (przelew)?

założenia oczywiście takie, że kampanie po wykorzystaniu środków są usuwane żeby nie było dubli.

Kategorycznie odradzam takich działań.

https://online-marketing.appspot.com/pl/dow...adwords-kupony/

https://www.google.pl/intl/pl/adwords/coupons/terms.html

https://adwords.google.pl/support/select/pr...p;answer=152981

Każdy użytkownik może tylko raz skorzystać z kuponu adwords. Nawet jeśli posiada dwie strony i przygotowane dwa konta - dla każdej strony, to powinien użyć tylko raz kuponu - to kupony na start dla sprawdzenia możliwości kampanii adwords.

Nie wolno zakładać kilku kont i używać kuponów dla tych samych użytkowników/stron/firm - to kończy się banem.

Zaraz wypowiedzą się osoby, którym się udało/udaje i tworzą w taki sposób kampanie zawyżając automatycznie stawki za kliknięcie psując rynek i nie stosując się do zasad korzystania z kuponów - Kończy się BANEM wszystkich kont powiązanych.

Tym bardziej, że kupony są w tej chwili śledzone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności