Skocz do zawartości

Jak sprzedać ruch (części samochodowe)

mirekg

Rekomendowane odpowiedzi

Mam trochę stron zapleczowych z szeroko pojętej tematyki części samochodowych.

W sumie jest to ok. 50.000 UU miesięcznie.

Na części z nich podałem dla testu numer telefonu, pod który dzwoni ok. 30 osób dziennie pytając o różne części samochodowe.

Macie jakiś pomysł na to jak sprzedać takich potencjalnych klientów jakiemuś sklepowi z częściami czy też szrotowi?

Tylko i wyłącznie sklepy internetowe zwłaszcza te średniej wielkości

Tylko wyceń odpowiednio taki ruch, bo to droga branża :D

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Moim zdaniem najlepiej przedzwonić do kilku sklepów z propozycją, że zdobędziesz klientów dla ich sklepu za % prowizji - nie stracisz wtedy własnych stron ani ruchu, natomiast jeśli masz rzeczywiście 30telefonów na dzień to zysk powinien z tego być solidny.

W jednej z firm w której pracowałem firma w ten sposób pośrednicząca miała chyba 7-8% od sprzedaży.

Jeśli na taki układ nie masz czasu/ochoty to przedzwoń po kilku sklepach z zapytaniem ofertowym i zapytaj czy są zainteresowani i co proponują w zamian za te 30 osób dziennie

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

• 2 tygodnie później...

Doszedłem to takiego rozwiązania:

1. Odbieram telefon i wpisuję pytanie o szukaną część samochodową do formularza (lub wpisuje to sam klient).

2. Zapisuję pytanie w bazie.

3. Rozsyłam automatycznie do wszystkich firm, ktore będą chciały takie pytania otrzymywać.

4. Rozliczam się z firmami w formie miesięcznego abonamentu (pierwsze dwa tygodnie gratis).

Co o tym myślicie?

Na abonament raczej nikt się nie zgodzi..

Tym bardziej, że chcesz to rozsyłać do większej liczby osób.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Z jedną firmą podpisz umowę na procent od sprzedanych części z Twojego polecenia. Chociaż to będzie ciężkie do skontrolowania.

Jak będziesz miał TOP3 na frazę "Części samochodowe" to możesz reklamę większych firm umieszczać za jakieś pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności