Skocz do zawartości

Spamy w komentarzach na wordpresie

SzefoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam dużo wp i ostatnio dowiedzieli się o nich panowie od xrumerów...

Codziennie mam około 20 komentarzy z automatów... Rejestracje mam wyłączoną, a komentarze muszę najpierw zaakceptować, no ale nie chce żeby w ogóle mi zaśmiecało bazę i email te komentarze?

Pomóżcie jak zablokować

dowiedzieli się o nich panowie od xrumerów...

nie masz zielonego pojęcia co piszesz ,WP się spamuje się Scrapeboxem,

jeśli chcesz zabezpieczyć WP to istnieje wiele wtyczek co właśnie dla tego zostali stworzone, poszukaj i znajdziesz na PIO o tym pisano było wiele razy.

p.s i właśnie dla tego Scrapebox kosztuje 57 USD a Xrumer 570 USD, rozumiesz?

Powiec mi poco spamować twojego super bloga narzędziem za 600 USD jedli można to robić narzędziem za 57? TO że ktoś reklamuje blasty Xrumerem w twoich komentarzach nie znaczę że nim to robi :) Bo to jest calkowiece BEZ SENSU, ale wytłumaczyć to tobie widzę nie da się :)

Chcesz mieć komentarze? To musisz być gotowy ze tam będzie się pojawić spam, proste....

Aksimet pomoże nie na 100% spamu

pzreciez SB nie jest narzędziem wyłącznie do spamowania komentarzy, 90% użytkowników wcale nie korzysta z tej opcji, proszę cie, jedno narzędzie nie wyklucz drugie, pzreciez to oczywista oczywistość i ty taki stary forumowicz musisz to wiedzieć :), nie znam osoby co sie zajmuje SEO i niema scrapeboxa, po-prostu NIEZNAM, a Rumerow w Polsce sporo, ale zupełnie nie tyle jak SB.

Powtórzę jelcze raz nikt zdrowo myślący nie spamuje WP Rumerem, to jest BEZSENSU, porostu marnowanie zasobów, narzędzia i zdrowego zmysłu. W WP gdzie masz captcha można wykorzystać OCR od rumera, ale przy obecnym algo i mocy linków z komentarzy, już lepiej profile jak ktoś niema lepszych pomysłów.

Nie wiem po co ta dyskusja.

1. zabezpiecz WP

2. XR może to sao co SB, SB ie moze tego samego co XR

3. Obu narzędzi mozn auzywac do komentowana ... tylko po co :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zbierają footprinty

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności