Skocz do zawartości

Google Test Bonus ? :)

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna jeszcze pomyslec nad najprostsza przyczyna dlaczego tak sie dzieje. Ktos ma serwis z duza ogladalnosc i ludzie wlaza na niego przez typowe dla niego frazy, a nie maja wylaczonych w google personalizacji wynikow. Google im podbija wiec te strone na wyzsze pozycje i pozniej ktos szuka czegos niezwiazanego z ta strona, ale strona mu sie pokaze na to haslo przez to, ze codziennie na nia wchodzi na inne hasla.

Do tego jeszcze mozna dorzucic fakt korzystania z komputera przez rozne osoby zarowno w domu jak i w kafejkach / uczelniach / szkolach / pracy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Kiedyś też mnie to dziwiło ;-)

Polega to na tym, że niektórzy userzy wpisują frazę w Guglu a potem klikają:

"ostatnie 24 godziny"

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Tez zauwazylem testowanie stron przez Google - jedynie bardzo trudne frazy. Potrafia wrzucic strone (np jakies micro site zapleczowe) ktora jest bardzo nisko i ma tylko kilkadziesiat linkow na 1 strone - wyglada to na badanie zachowania uzytkownikow. Jesli troche ludzi wejdzie i posiedzi na niej, to pozniej strona leci do gory w rankingu jak szalona. Najgorzej jak na sampla wskoczy gdzies miedzy 5-10 to nikt na to nie wejdzie i o latwym wzroscie mozna zapomniec.

Nie ma to nic wspolnego z "ostatnie 24 godziny" - sam bylem swiadkiem testow (historia i inne bajery wylaczone nawet ipy zmienialem) rowniez moje boty sprawdzajace rankingi tez wykryly pare razy.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

sorki - sobota - jestem nie swój -

ja mam również niczym nie potwierdzone metody "kalibracyji" naszego wspólnego punktu G - moja osoba zauważa co jakiś czas (i boi się) nachalne doindexowywywanie stron prze nasz punkt (20tys.->200tys./...) co to daje - anomalia linkowania...

na zdrowie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności