Skocz do zawartości

LinkMarket, LinkMetro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie, czy ktoś zna dobrze te dwie strony ? Wiem że służą one do pozyskiwania partnerów do wymiany linkiem, coś jak sklep z linkami. Ale strona jest po angielsku i nie mogę na niej dowiedzieć się jak to dokłądnie działa, w archiwum też nie znalazłem :) Więc mam prośbę, czy ktoś mógłby mi w skrócie opisać zasady na jakich przebiega wymiana linkami na tych stronach ?

Gdzie zamieszcza się linki ? Na stronie głównej ? W jaki sposób się je pozyskuje ? Czy te strony mają jakieś naliczanie punktowe ? I co najważniejsze, ile linków mogę w ten sposób zdobyć i od czego to zależy ?

Linkmarket działa na zasadzie:

1. Zakładasz konto (dla każdej strony osobne).

2. Opisujesz stronę, wraz z umiejcowieniem jej w odpowiedniej kategorii. Określasz również podstronę z linkami.

3. Czekasz na "confirmation email", klikasz w link.

4. Czekasz na decyzję moderatora - ok. 1 doby.

5. Po akceptacji serwis jest w pełni funkcjonalny - jeśli to wersja darmowa, możesz dziennie wysłać propozycję wymiany linka do 5 innych stron. Zatem codzienna robota to:

- wysłanie oferty do innych (niestety nie wyświetla się ich PR)

- akceptacja bądź odrzucenie ofert innych stron

- wstawienie u siebie kodu zaakceptowanych przez siebie stron na zdefiniowanej przed siebie podstronie z linkami.

Zalety systemu - darmowy, dużo stron chętnych do wymiany, strona nie musi być w php

Wady: mnóstwo spamu - szczeg. strony z lekami, brak PR, więc trzeba klikać w linki i sprawdzać, brak weryfikacji przez system, czy podstrona z linkami linkuje się ze stroną główną.

Linkmetro też testowałem, ale tam jest jeszcze gorzej - sam serwis wolno działa, jest mało stron, i mnóstwo bezwartościowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności