Skocz do zawartości

Reklama dla strony rozrywkowej.

kajzur

Rekomendowane odpowiedzi

też posiadam stronę muzyczną i powiem szczerze ze ciężko jest znaleźć coś pod ta kategorię mało jest także programów partnerskich dotyczących muzyki niestety rynek muzyczny to słaby interes jeśli chodzi np o sprzedaż płyt bądź muzyki w zakresie online.

CPMprofit plus reklamy z sieci afiliacyjnych. Czasem się trafia coś co można wstawić. Np. kiedyś w Netsales widziałem reklamę "Wygraj Koncert". Jakieś reklamy gier też chyba się nadadzą. Może jest jakiś sklep z ciuchami dla słuchających Hip Hopa i ma program partnerski? Poszukaj. Dla metali i rock'owców jest rockmetalshop.pl. Może znajdziesz odpowiednik. Ogólnie z tematyką rozrywkową jest ciężko raczej. AdSense i tak by chyba nie zwiększyło zbytnio przychodów.

Ja bym Ci polecał programy Groupona w Zanoxie. Ja takie mam na kilku stronach w tym rozrywkowych (jako uzupełnienie adsense), i choć kokosów nie ma, to praktycznie codziennie jest jakaś drobna sprzedaż jest. We wrześniu było średnio 7000 odsłon reklamy dziennie i wpadło mi w tym czasie 77 Euro (200 klików, 22 transakcje), pewnie do końca września do 100 dociągnę.

Z drugiej strony tak sobie pomyslałem, ze z CPMprofit powinienes mieć przy tej liczbie odsłon minimum 30 - 40 zeta miesięcznie. Może popracuj nad układem reklam? Popatrz ile masz odrzuceń stron, i jeżeli jest to dużo, to na stronie głównej daj bannery wyżej, albo wrzuc poziomy na gorze - pod headerem. A najlepiej, wyswietlaj tam bannery na zmiane z grouponem (jesli Cie przyjmą do zanoxa)

Napisałem Ci przecież - na stronie głównej daj reklamy wyżej a nie na samym dole - przeciez niewiele osób przewija. Zobacz na jakich podstronach spedzaja najwiecej czasu - i zoptymalizuje te podstrony tak, żeby ludzie widzieli reklamy.

Pierwszy lepszy cytat https://rap-cytaty.com/cytaty/news/358 reklamy na samym dole pod komentem - kto miałby w to kliknąc, skoro reklam nie widać. Albo wrzuc pionowy banner pomiedzy lewą kolumną i kontentem, bo teraz jest brzydka pusta przestrzeń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności