Skocz do zawartości

słowa kluczowe i opis strony

mundek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukałem odpowiedzi ale chyba nie umiem szukać i nie znalezłem jednoznacznych odpowiedzi

pytania są takie

czy słowa kluczowe mogą się składać z dwóch słów np. sklepy kraków, telefony kraków, żywność kraków itp oraz przy okazji ile tych słów kluczowych może być. (mam dać komuś te słowa do strony którą będzie dodawał do sieci.

a drugie pytanko

ile może być liter w opisie pod nazwą strony która się wyświetla w wyszukiwarce

liczyłem, liczyłem w różnych wynikach i co strona to jest inaczej a ja chciałbym maksymalnie wykorzystać ten opis

z góry dzięki za konkretną odpowiedź

pozdrawiam

[...]

czy słowa kluczowe mogą się składać z dwóch słów np. sklepy kraków, telefony kraków

[...]

W kwestii formalnej, co może Ci się przydać:

Słowo kluczowe = JEDNO SŁOWO, np. "sklepy"

Fraza wyszukiwania = KILKA SŁÓW KLUCZOWYCH, np. "sklepy kraków" albo "sklepy w krakowie"

Co do opisu: nie powinien być za krótki ani za długi, jeżeli chodzi o google, tworzysz konto w google, dodajesz stronę do Google Webaster Tools (https://www.google.pl/webmasters/) i tam w zakładce diagnostyka > HTML Sugestie będziesz widział jeżeli jakiś opis jest za krótki lub za długi.

Optymalny opis to jakieś 160 - 200 znaków, w niektórych przypadkach lepiej w ogóle nie dawać opisu i zdać się na google - niech sam go zrobi z treści strony.

dzięki panowie za pomoc

[...]

czy słowa kluczowe mogą się składać z dwóch słów np. sklepy kraków, telefony kraków

[...]

W kwestii formalnej, co może Ci się przydać:

Słowo kluczowe = JEDNO SŁOWO, np. "sklepy"

Fraza wyszukiwania = KILKA SŁÓW KLUCZOWYCH, np. "sklepy kraków" albo "sklepy w krakowie"

Co do opisu: nie powinien być za krótki ani za długi, jeżeli chodzi o google, tworzysz konto w google, dodajesz stronę do Google Webaster Tools (https://www.google.pl/webmasters/) i tam w zakładce diagnostyka > HTML Sugestie będziesz widział jeżeli jakiś opis jest za krótki lub za długi.

Optymalny opis to jakieś 160 - 200 znaków, w niektórych przypadkach lepiej w ogóle nie dawać opisu i zdać się na google - niech sam go zrobi z treści strony.

niestety nie znalazłem tam zakładki diagnostyka :) pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności