Skocz do zawartości

Google i brak strony linkujacej w wykazie

BD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam sie nad tym dlaczego Google nie zlicza mi odwolan do mojej strony ze stron linkujacych. Podaje konkretny przyklad:

Na stronie https://helion.pl/autorzy/danb.htm (PR 5/10)jest odwolanie do mojej witryny. Strona ktorej adres podalem jest bardzo dobrze znana i Google po wpisaniu moje nazwiska podaje ja na 1 miejscu

https://www.google.pl/search?q=Bartosz+Dano...l=pl&lr=lang_pl

Dlatego rozumuje, ze jest ona poprawnie zindeksowana. Zawartosc strony - odnosnik do mnie, jest tam juz od ponad roku.

Po sprawdzeniu kto linkuje do mnie okazuje sie, ze nie ma tam podanej strony.

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...F%2Fdanowski.pl

Czy ktos z Was moze mi to wyjasnic bo takich przypadkow jest wiecej.

PS

Witam na forum.

Michał dzieki za odpwiedz. Nie zwrocilem uwagi, ze link jest w JS.

Przy okazji zapytam Cie o cos jeszcze bo pewnie nie ma sensu zakladac nowego watku.

Jezeli do <title></title> bede dynamicznie wyciagal tytul strony z bazy danych to jak na to zareaguje Google. Chodzi o to, ze jest jeden szablon w ktorym prezentuje 30 roznych ksiazek pobieranych z bazy i albo dam jeden tytul dla wszystkich albo bede wyciagal dynamicznie z bazy indywidualnie dla konkretnych ksiazek. W ten sam sposob chcialbym rozwiazac sprawe Description i Keywords ale nie wiem jest sens sie w to bawic.

Michał dzieki za odpwiedz. Nie zwrocilem uwagi, ze link jest w JS. 

Przy okazji zapytam Cie o cos jeszcze bo pewnie nie ma sensu zakladac nowego watku. 

Jezeli do <title></title> bede dynamicznie wyciagal tytul strony z bazy danych to jak na to zareaguje Google. Chodzi o to, ze jest jeden szablon w ktorym prezentuje 30 roznych ksiazek pobieranych z bazy i albo dam jeden tytul dla wszystkich albo bede wyciagal dynamicznie z bazy indywidualnie dla konkretnych ksiazek. W ten sam sposob chcialbym rozwiazac sprawe Description i Keywords ale nie wiem jest sens sie w to bawic.

Witaj - sens jest, a nawet taka potrzeba. To wlasnie na tym polega, aby dynamicznie przydzielac do szablonu tytul, description oraz keywords dla konkretnej strony (w Twoim przypadku ksiazki). Warto to wykorzystac - nie zostawiaj jednego statycznego tutułu strony ;)

No prosze jak milo szybko i precyzyjnie mnie poinformowaliscie.

Tytul dla szablonu ksiazek juz zamieniony na dynamiczny.

Teraz dodaje pola do bazy danych i cms dla keywords i description.

1) Zapytanie 'link:' nie jest dokładne - nie podaje wszystkich rezultatów (to tak na marginesie) - więc nawet gdyby link nie był w JS, nie masz się co przejmować, że nie jest zwracany w wynikach

2) Im bardziej zindywidualizowana treść strony, tym lepiej - Google nie lubi stron z tego samego serwisu mających np. te same metatagi i tytuł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności