Skocz do zawartości

Prolink vs Linkolo

iman7

Rekomendowane odpowiedzi

Wyłącznie okiem wydawcy.

Prolink

W Prolinku jest zdecydowanie więcej kupujących, to jest wrażenie bo nie mam wglądu w żadne statystyki - ale mocne wrażenie :). Co za tym idzie łatwiej znaleźć klienta na link, ale tak naprawdę schodzą albo linki w cenie minimalnej na stronach które można określić "ujdzie" (czyli zerowy PR, niski PR strony głównej, dużo - więcej niż 20k - BL na stronę główną), albo drogie linki, ale warte swojej ceny. Jeśli przecenisz linki, nie sprzedasz nic ;)

Ciągle linki na stronie wyglądają jak swl z tym tekstem przed i po.

Support obecnie bez zarzutu, instalacja prosta, szybka indeksacja podstron jak już strona zostanie zaakceptowana, strona prolink.pl i sam panel wydawcy chodzą niemiłosiernie wolno - być może to tylko u mnie taki efekt.

Prolink nie jest już betą i działa całkiem sprawnie i co ważne ciągle idzie do przodu. Jeśli chodzi o sprzedaż linków, to jak najbardziej polecam.

Linkolo

Podstawowa zaleta to linki w treści, więc jeśli masz precla z dużą ilością tekstu lub inny tego typu serwis, najlepiej na drogie frazy to jak najbardziej. Kolejna zaleta to gotowe pluginy do WP, joomla. Poza tym, podobnie jak w Prolink opis instalacji prosty i klarowny, instalujesz i działa. Nie wiem czy serwisy są moderowane przy dodawaniu, ale u mnie przeszły od razu.

Zupełnie inna formuła indeksacji podstron, indeksacja jest wolniejsza i chyba zależna od wizyt google bota.

Podstawowa wada, patrząc okiem wydawcy to chore prowizje przy sprzedaży najtańszych linków. W regulamine jest zapis: "Prowizja Linkolo.pl od sprzedaży linku - 20 % wartości linku, lecz nie mniej niż 1 punkt " czyli, jeśli sprzedajesz link za 2 punkty, to zdzierają z ciebie 50%! I właśnie tutaj jest podstawowy hamulec cen linków. Cenę 2 punktów ustawia się dla największego chłamu, który na dodatek puszcza się bez moderacji.

1 punkt=1grosz, ceny linków w rozliczeniu dziennym.

Poza tym, support dobry - nie jest to ekspres, ale starają się pomóc i rozwiązują rzeczywiste problemy. Panel wydawcy bardzo przyjazny i prosty.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności