Skocz do zawartości

Masowa edycja/łącznie filmów

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem (nawet wróżka nie pomogła), i nie wiem co zrobić.

Mam około 5 000 króciutkich nagrań (MP4) video ~30-60 sekund. Na koniec każdego chce wstawić powiedzmy napis "Koniec" na czarnym tle, który będzie widoczny przez 5 sekund. Szukam pomysłu jak zrobić to masowo, bo dla jednego filmu to byle Win Movie Maker wystarcza.

Zasadniczo pomysł mam dwa:

- jest jakiś program którego jeszcze nie znam co pozwoli mi dodać efekt napisów do X filmów.

- zrobić z napisu film 5 sekundowy i znaleźć program, który mi masowo dołączy/doklei ten film na koniec wybranych.

To ma być sam napis widoczny przez 5 sekund, myślałem żeby to nawet dodać jako obraz/logo na koniec przez VirtualDuba ale wychodzi tylko VirtualDupa :D

Może ktoś z was się z czymś podobnym spotkał i wie jak rozwiązać mój problem :)

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Jako że problem udało mi się rozwiązać to postanowiłem podzielić się rozwiązaniem.

1. Stworzyłem w Windows Movie Maker film z napisami końcowymi na kolorowym tle i zapisałem jako WMV.
  2. Wszystkie filmy w formacie MP4 oraz filmik końcowy skonwertowałem do MPG (Pazera_Free_MP4_to_AVI_Converter).
  3. Wykorzystałem komendę DOS - COPY w formie COPY/b film1.mpg+napisy.mpg wynik.mpg (/b to w skrócie kopiowanie binarne).
  4. Żeby zautomatyzować pracę napisałem program w C działający na zasadzie: dla wszystkich plików z zadanego folderu wykonaj powyższą komendę.

W ten sposób udało mi się osiągnąć zamierzony efekt, we wskazanym folderze mam połączone filmy.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności