Skocz do zawartości

Jak przenieść Page Rank

Germanek2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przenoszę sklep na inny skrypt, posiadam PR2 na stronie głównej i podstronach PR3. I teraz pytanie, czy istnieje taka możliwość aby przenieść na nową podstronę?.

Bo jeżeli zmienię skrypt to adres podstrony się zmieni, i będzie pipa :D. Może jakieś przekierowanie pomoże?.

Podstrona jest lepiej wypozycjonowana niż strona główna ;).

Pozdrawiam

Myślę że oferuję naprawdę wytrzymały worek bokserski lub worek treningowy dla małych i dużych Facetów lubiących kobiety ;-)

Zmieniając adresy (dotyczy to również ważniejszych podstron serwisu) również robi się stałe przekierowanie ze starych adresów na nowe w .htaccess lub inną metodą - to przenosi dotychczasową moc, PageRank i eliminuje błędy 404.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Do czego Ci ten PR?

Nie chcę tego zdradzać, taka mała tajemnica :D

Zmieniając adresy (dotyczy to również ważniejszych podstron serwisu) również robi się stałe przekierowanie ze starych adresów na nowe w .htaccess lub inną metodą - to przenosi dotychczasową moc, PageRank i eliminuje błędy 404.

Dzięki, sprawdzę te metodę.

Myślę że oferuję naprawdę wytrzymały worek bokserski lub worek treningowy dla małych i dużych Facetów lubiących kobiety ;-)

Ja zrobiłem 301 i PR przeszedł bez problemu na świeżą domenę.

Odrazu przechodzi, cz dopiero po jakimś czasie?

Nie chcę, robić cały czas przekierowania.

Jeszcze takie pytanko:

Każdy pisze co innego że link nie będzie miał takiej samej mocy a inni że będzie miał 100% moc.

Takim sposobem, mogę sobie napić również sztuczny PR dla innych domen, wiec wydaje mi się że chyba nie będzie 100% mocy.

No i co najważniejsze, ta podstrona jest pozycjonowana to chyba będę musiał cały czas robić przekierowanie!.

Pozdrawiam.

No dobra ale co będzie gdy już wszystko ładnie się zaindeksuje. Gdy usunę już przekierowanie, co będzie z linkami które prowadzą np z precli jeszcze na stare podstrony. Tracę linki które kiedyś zbierałem?.

Wydaje mi się ze tak jest, dlatego trzeba mieć stale przekierowanie bo inaczej pozycje spadną. Mam rację?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności