Skocz do zawartości

linki follow do nofollow

MalaMi1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No właśnie ostatnio miałam taką sytuacje, że zdobywałam na nowej stronie same linki z katalogów follow. no i article marketing i katalogi i na poczatek tak całkiem sporo. bo yahoo site explorer pokazuje około 1tyś,ale wiadomo podstrony na jednej stronie. Tak na oko 100linków no i wszystkie follow. i tak z 15nastego miejsca dla mało optymalizowanej frazy na 5 wskoczyłam i jak google zaindeksowało 4rty art to bach filtr. I tak się zastanawiam bo yahoo mnie zaindeksowało ale nigdzie wysoko a google aż 5te ale filtr. I tak myślę a propo tego art i jego odpowiednika z seomoozu że na początek za dużo linków follow może zaszkodzić. Zresztą to dziwne że yahoo(które działa podobnie w przypadku innych stron) zaindeksowało stronę ale nie dało pozycji. Mieliście coś takiego??co sądzicie o tych linkach follow??

@ Kazaan o co ty podejrzewasz damę...zbereźniku....

no właśnie chyba tak. Co myślicie lepiej wrzucić stronę główną dodać do 10 katalogów, odczekać tydzień wrzucić art dodadać do 10 katalogów itd. Czy lepiej odrazu wrzucić domenę z 20 art i dodawać co tydzień do katalogów??ktoś ma jakieś własne analizy?spostrzeżenia??może Zielonystefan?

linkujesz na jedną frazę. za to można dostać filtra...

no i te linki, które już masz, są słabiutkie. powinnaś podlinkować je mocno, żeby wzmocnić i będziesz miała lepszy efekt.

no i tylko chciałbym Ci powiedzieć, że np. 11go września dodało Ci się prawie tysiąc linków do Twojej strony z kilkunastu domen... co to za katalog??? :D

dymna.jpg

o i to jest konkret :) dziękuje początkujący ;) jestem też początkująca :) a ogólnie to efekt był niezły w 3tyg wskoczyłam do top 10 bo fraza jest mało optymalizowania :) a z tym tysiącem linków to pewnie jak dodawałam do katalogu w opcji premium to takie kwatki wychodzą :) Czyli radzisz dodawać tygodniowo do 10 katalogów np 1 tydzień- hot spot online 2 tydzień- hot spot online za darmo 3 tydzień - hot spot online za free itp?? może warto też pozyskać trochę linków nofollow z komentarzy??albo z profili na forach?? Pleas początkujący doradź Małej zagubionej dziewczynce we mgle :P

Mała zagubiona dziewczynko we mgle :) nie dodawaj 10 linków co tydzień, a codziennie minimum 10. miksuj anchory (z przodu też możesz coś zmienić od czasu do czasu), miksuj formę linków (linkuj skąd tylko możesz: nf w komentarzach od pewnego czasu niewiele daje, ale też warto). Google kocha różnicowanie

jestem też początkująca

ale to nie Ty, moja żono? ;):):)

dymna.jpg

Może jakiś mezalians z tego będzie :P:) Ale czytałam ostatnio na seomoz.org o taki artykulik : https://www.seomoz.org/blog/an-seo-checklis...iteboard-friday i tam ogólnie Rand mówi że linki z katalogów-fufu bebe ;) i że za dużo linków na raz z katalogów dla nowej domeny może ją dobić :) dlatego uważam że na mojej stronie to je wykończyło...znowu wypadła kolejna :) A może brak zróżnicowania linków...zastosuję się początkujący-mężusiu :P i zobaczymy co z tego wyjdzie...Choć wcześniej jak dodawałam to wychodziło ok a teraz lipa :P zresztą przy 10 dziennie skończą się szybko dobre katalogi :( Dlatego teraz spróbuje 10 tygodniowo z różnych źródeł i zobaczymy napewno za miesiąc podziele się wynikami :)

za dużo linków na raz z katalogów dla nowej domeny może ją dobić

uwierz mi: 10 linków tygodniowo to nie jest za dużo na raz :)

powiedz mi, czy kiedykolwiek analizowałaś, po jakim czasie indeksują Ci się wpisy z tych dziesięciu katalogów?

powtórzę, a Ty zrobisz, jak uważasz: google lubi różnicowanie, bo bez tego właśnie widać brak naturalności linkowania.

niedawno był fajny temat, który powinnaś sobie przestudiować:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=920348

zauważ: masz katastrofę i nagle tysiące osób z całego świata linkuje do tej strony... ale każdy w inny sposób

jaki masz efekt? strona nie spada a idzie w górę w SERPach.

W taki sam sposób robi się dobre blasty: dużo na raz, ale mocno różnicowane... i wtedy masz efekt

W innym wypadku blasty nie byłyby w ogóle skutecznym narzędziem (masz jednorazowy przyrost linków w tysiącach), a jednak działają ;)

10 dziennie skończą się szybko dobre katalogi

zróżnicowanie, to nie nie oznacza "tylko dobre katalogi" :)

pomyśl również o czymś, co się nazywa piramidą linków

jak się na nową domenę przekieruje taką wypadniętą domenę

a to akurat zależy:

zobacz przykład na frazę "pozycjonowanie"

niektóre strony "regularnie" dostają filtr, spadają, właściciel robi 301 (ale wie jak to dobrze zrobić) i nowa stronka nagle jest w TOPie :)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności