Skocz do zawartości

Zmiany w Google - autoryzacja google account

runmedia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam jedno pytanie, czy ktos z uzytkownikow uzywa badz uzywal skryptu do automatycznego logowania w google. Juz wyjasniam o co mi chodzi. Syste, ktory zbudowalem dla klienta posiada opcje codziennego pobierania rezultatow wyszukiwania z Google Webmaster Tools. Od okolo kilku dni wystepuje problem z logowaniem do google account przez cURL. Przy probie logowania - Your browser's cookie functionality is turned off. Please turn it on. Zaznacze ze nie jestem osoba poczatkujaca i nie chodzi tu zwykle pobieranie cookies przez cURL ani o brak jakiegos parametru.

Wszyscy oczywiscie wiemy ze taki sposob pobrania danych jest niezgodny z TOS. Moje pytanie, czy ktos uzywa podobnego skrypu do autoryzacji przez cURL (screen scraping nie API) i czy po ostatniotygodniowych zmianach przebrnal przez screen logowania?

@Przeklasa - niestety G nie udostepnil funkcjonalnosci ktorej uzywam w API (generalnie chodzi o pobieranie pliku CSV z danymi dotyczacymi wyszukan) - tez wolal bym uzywac API gdyby bylo :D

@Wbereklama - plik jest ok / ustawienia pliku tez

Generalnie juz znalazlem przyczyne po szczegolowym przejrzeniu headers

CURL bez follow location tylko manualnie krok po kroku. Wyglada na to ze przez follow location nie dopisywalo kilku wartosci do ciacha.

Problem ogarniety wiec jezeli ktos ma podobne problemy sluze pomoca:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności