Skocz do zawartości

Niewidoczne linki z presel pages

erotiksite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu dodałem stronę do 100 precli ( Wydaje mi się że jakościowo całkiem dobrych, każdy na innym IP, usługa w seotxt ).

Mniej więcej 95% z tych 100 artykułów jest już w indeksie bez żadnego linkowania z mojej strony.

Jednak bez względu na to w jaki sposób sprawdzam, czy to przez yahoo, google, seo spyglass czy backlinks watch, nigdzie nie widać linków z tych presel pages...

Czy to oznacza że google jeszcze nie zaindeksował odnośników znajdujących się tych artykułach ?

Czy może dają one już moc ale z jakiś innych względów nie są wskazywane przy sprawdzaniu ?

Jakie działanie mogę podjąć ?

Pozdrawiam

Rzezniczek

To tak tylko chodziło mi bardziej o to że w żaden sposób nie znajduje potwierdzenia że te linki już prowadzą do mojej strony, żaden soft ich nie znajduje, wygląda to tak jakby artykuły już się zaindeksowały ale linki do strony jeszcze nie.

Np. kiedy dodaje do katalogów czy umieszczam gdzieś indziej to link jest widoczny, tutaj nie, trochę to dziwne dlatego pytam.

Przecież żadne narzędzie nie pokaż Ci wszystkich linków widocznych przez Google. Pokazują tylko linki widziane przez inne boty. Może po prostu ich indeksacja przebiega wolniej, niż w Google i dlatego jeszcze nie widzą tego, co G już ma zaindeksowane.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

@erotik - nasze precle mają w robots.txt taki zapis:

User-agent: Googlebot

User-agent: holmes

User-agent: NetSprint

Disallow:

User-agent: *

Disallow: /

Więc yahoo nie znajdzie na pewno. Moje wpisy widać w google webmaster tools, ale nie potrafię Ci powiedzieć po jakim czasie się pojawiły bo projekt dodawałem sobie w lipcu, a do gwt niedawno stronę dodałem.

Czasami trudno jest dojść tego, dlaczego lików na zaindeksowanych stronach nie ma w wykazie. Samemu czekałem czasami miesiącami na ujrzenie ich na liście. Podlinkowywanie wpisów też nic nie dawało. Najprostsza odpowiedź to może mała wartość stron, na których je dodawałeś lub 100-krotne powielanie podobnych treści. Zakładam, że każdy tekst był inny, ale jeżeli był to artykuł synonimiczny z małą ilością kombinacji, to wyszukiwarki mogły to wychwycić.

Początki są zawsze trudne...może je osłodzić tylko konstruktywna krytyka

Pozycjonowanie Szczecin | Linki sponsorowane Szczecin

Skoro podstrony z wpisem są w indeksie Google to znaczy że Google linki widzi. Potwierdzić to możesz w Narzędziach dla Webmasterów, ale z tego co zauważyłem linki są tam aktualizowane ze sporym opóźnieniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności