Skocz do zawartości

Filtr - co zrobić, aby jak naszybciej go zlikwidować

mamisynek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytając posty na forum doszedłem do wniosku, że moja strona dostała filterka praktycznie na wszystkie frazy. Od ponad tygodnia frazy pałętają się dokładnie między 51 miejscem a 79 (wahania są częste i zmieniają się bez żadnego rozsądnego klucza), poprzednie pozycje na frazy mieściły się od 1 do 3. Strona była pozycjonowana tylko przez katalogi. Jednak przez ostatnie 3 lata nie dodałem na stronie żadnych nowych tekstów jak również przez ten czas nie była pozycjonowana, nowe linki pochodziły głównie z for i prywatnych stron. Około 3 tygodnie temu dodałem jeden link w stopce, a prawdopodobnie on spowodował ten stan, jednak wszystkie linki w stopce usunąłem tydzień temu, przez ten czas Google zdążyło zrobić nową kopię już bez linków w stopce ale "kara" cały czas doskwiera.

Co zrobić, aby jak najszybciej wyjść z filterka, czy umieścić stronę w narzędziach dla webmastera i prosić o ponowne rozpatrzenie ? czy też jest jakiś inny szybszy sposób ?

Jak długo z Waszej wiedzy za taki rodzaj przewinienia (?) strony są filtrowane ?

Za wszystkie porady serdeczne dzięki

Jesli nie linkowales zbytnio przez 3 lata to za co miales dostac filtr? Logiczne, ze strona niepozycjonowana spada w serpach.

Nigdy nawet nie zaobserwowałem wahnięć chociażby z pozycji 1 na 2 i nagle w ciagu jednego dnia spada poza pozycję 50 ? Poza tym tak jak pisałem strona wzmacniana było linkowo przez ludzi na forach, blogach i stronach prywatnych, a więc była pozycjonowana w najbardziej naturalny sposób.

wygląda to na filtr. potrzebny jest adres strony oraz frazy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeśli była naturalnie linkowana, to filtra bym nie obstawiał (choć nie wykluczam) z tego powodu.

Może content strony jest duplikatem treści z innych stron? Tak jak Zgred napisał wyżej, bez linka do tej strony podanego niewiele możemy wywróżyć.

temat de facto skończony - MFA ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności