Skocz do zawartości

Automatyczny instalator Wordpressów

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wtyczek, niestety nie będzie możliwe aby każdy użytkowników mógł sobie skonfigurować jaką chce wtyczkę.

W takim razie nie wróżę dużego powodzenia takiemu projektowi. Siłą takiego softu powinna być możliwość zbudowania własnej paczki, a potem jej kopiowania i zarządzania instalacjami (update) + publikacja wpisów.

Każdy ma swoje ulubione wtyczki, do tego różne zestawy w zależności od przeznaczenia WP. Chcąc zadowolić wszystkich musiałbyć wrzucić w taką paczkę pół pierdyliarda wtyczek - co jest działaniem zupełnie bez sensu.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

z 3 lata temu spotkałem taki program, umie własnie "Automatyczny instalator Wordpressów"

i dużżżżo więcej, niestety opis tylko po rusku

https://blogbotengine.ru/

https://blogbotengine.ru/blogbot/

A ja bym potrzebował czegoś takiego, żeby instalator dawał możliwość dodawania artykułów tylko do wybranych wordpressów, albo do wszystkich pokoleij z listy bądź losowo i nie tak, że artykuły trzeba dodawać do kolejnych pól, tylko żeby można zrobić tak:

- wybrać kategorię i tagi

- w jednym polu wkleić 100 artykułów na zasadzie - tytuł enter treść artykułu enter tytuł2artykuły enter treśćdrugiegoartykułu,

- do tego wszystkiego oczywiście obrazki wybrane lub losowe z katalogu.

I jeszcze jedna rzecz, która by mnie interesowała to możliwość dodawania do tych wp komentarzy z listy jak wyżej w sposób losowy albo po kilka na wpis, albo tylko do wybranych wp, z linkami lub bez pod nickiem.

Dobre by było także, żeby była jakaś wtyczka lub cokowliwek, co z automatu dodane artykuły by np. synonimizowało albo/i tranlatorowało :)

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Po kilku godzinach dumania i analizy, doszedłem do wniosku, że lepiej będzie napisać prosty CMS, który nie będzie używał baz danych. Dzięki temu system będzie bardzo lekki.

Niestety premiera odbędzie się dopiero za najwcześniej miesiąc. Do tego czasu postaram się was poinformować co jest w programie jakie ma funkcje itp, a z czasem udostępnić demo :).

Większość z waszych pomysłów do programu zostanie wprowadzona.

Tak więc zapraszam do subskrypcji tematu na Forum :rotfl:.

baner-seostationv2.png

O jakim sofcie kazek76 piszesz?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Wg. mnie masz nikłe pojęcie na temat problemów występujących podczas próby stworzenia takie przedsięwzięcia. Wyjaśnij nam w jaki sposób sprawdzisz czy osoba instaluje skrypt w folderze utworzony w public_html domeny czy jest to już folder subdomeny? Nie wspomnę o wtyczkach, problemach z prawami i masie innych problemów... Wiem bo sam mam działające multi instalatory do directadmin ;)

Rozwiązanie tego problemu nie leży w mojej kwestii a kwestii programistów.

Co do samego WP - niestety odpadnie i zostanie zastąpiony autorskim CMS'em o wiele lżejszym :). Z wszystkimi niezbędnymi funkcjami.

Co do rozwiązań problemów nie będę się nimi tutaj dzielił ;).

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności