Skocz do zawartości

Nowa opcja w G? Blokowanie wyświetlania określonych stron w wynikach

Kołek

Rekomendowane odpowiedzi

Może już był taki temat ale dziś zauważyłem w wynikach wyszukiwania, przy stronie która wyświetla się na dość istotne dla mnie hasło i jest tam na top1, info mniej więcej takie "Zablokuj wyświetlanie nieprzydatnych wyników". Opcja działa po zalogowaniu na konto Google. Po kliknięciu pojawiła się animacja dymku i strona znikła:) Można wtedy wejść w oopcję zarządzania zablokowanymi stronami, wyświetla się tam takie coś:

Jeśli nie odpowiada Ci jakaś witryna z wyników wyszukiwania, możesz zablokować wszystkie strony, które z niej pochodzą. Dzięki temu, gdy się zalogujesz, podczas wyszukiwania w Google nie zobaczysz żadnej z nich. Jeśli zmienisz zdanie, możesz zawsze odblokować daną witrynę.

Witryny będą blokowane tylko u Ciebie, ale Google może używać informacji o blokowanych witrynach od wszystkich użytkowników do poprawiania ogólnego rankingu wyników wyszukiwania.

Myślę że ostatni paragraf może być bardzo alarmujący dla pozcjonerów:) To już nie spam raport, ale coś zupełnie innego, subiektywne widzimisie userów Google, którym się jakaś strona nie podoba. Zacznie się blokowanie stron w ten sposób w wynikach z wielu kont?;)

Jeszcze jedno, to info było przy tej tylko stronie, bo ona od paru tygodni jest w budowie, i wyświetla tylko taki napis na głównej. Wchodziłęm potem z różnych przeglądarek i kont i już tego info nie widziałem więcej przy niej, pewnie na razie jakieś testy ale kto wie.

Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie.

Agencja interaktywna Toruń -

https://e-infonet.pl

no to w połaczeniu ze zbieraniem danych przez google + google mapy daje potężna władzę G.

Boje się pomyśleć co będzie za 20 lat .chociaż wydaje mi sie że jak G przesadzi i wielu ludzi se zda sprawe ile danych o nich zbierają to duża cześc może nagle wyemigrować do konkurencji ,jesli bedzie .Bing juz podobno zdobywa większa popularnośc niż g jesli chodzi o przyrost nowych użytkowników ale nie wiem gdzie to wyczytałem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności