Skocz do zawartości

indexacja blogów

kruzyk

Rekomendowane odpowiedzi

qrcze... albo coś ze mną nie tak albo Google nie indexuje blogów postawionych przez blogspot.com (czy blogger.com jak kto woli) zarówno w subdomenie *.blogspot.com jak i każdej innej dowolnej...

założyłem sobie dwa takie blogi o podobnej treści, jeden jest moją subdomeną a drugi subdomeną blogspot.com

strony są w sieci już dość długo (ponad pół roku), linków mają też troche i co najważniejsze są zaindexowane strony główne... jeśli chodzi o meta tagi też są OK

co dziwne mam też bloga ale jako podstronę w eofe.info (aktualności) i ten jest indexowany rewelacyjnie...

czy ktoś coś wie na ten temat... ?

/edit:

dodam tylko, że blogspot.com tworzy blogi przyjazne wyszukiwarkom, z prostymi url'ami itd...

naprawdę proszę o jakieś info...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Ja też mam jednego bloga tam założonego. Wprawdzie nie mam go mocno podlinkowanego, ale mimo wszystko wydaje mi się że coś powinien już gogiel załapać. A tu nic ;) Nie mam pojęcia z czego taki stan rzeczy wynika, może ktoś ma pomysł jakiś? (taaa, linki, linki, linki :) )

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

musialo sie to zmienic od jakiego czasu

mam bloga na blogspot, podstrony byly zaindeksowane

pozniej w SERP brakowalo meta dla tych podstron a w tej chwili wszystkie podstrony zniknely

"Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem"

Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie.

miałem bardzo podobny przypadek, na początku nawet linki (spore ilości) nie pomagały (google nie chciał zaindeksować strony), długo czekałem na to, jak się udało, to wywaliło tytuły i zostawiło tylko adresy, dlatego już dawno sobie odpuściłem, może google specjalnie nie indeksuje swojego serwisu ;)

No właśnie to jest jakieś takie bez sensu...

Na stronie eofe.info mam dział Aktualności, który jest w istocie blogiem założonym w blogspot.com ale na moim serwerze, i ten dział (blog) jest świetnie zindexowany...

Założyłem też sobie odrębny blog jako subdomena na moim serwerze, też w blogspot.com, mam go już z 2-3 miesiące chyba, PR=0, 95 linków zaindexowanych przez Google, 131 linków widzi Yahoo!...

Linkuje do tego blogu z innych moich stron z różnym PR...

I Google nie może zaindexować podstron.

Podobnie ma się sprawa blogu ale w domenie blogspot.com - 2 strony zaindexował Google, 332 ma Yahoo!, PR=2 - też nie ma ani jednej zaindexowanej podstrony...

Dodam tylko, że meta tagi w każdym z 3 blogów są takie same, każdy ma przyjazne url'e itd...

Bo wygląda na to, że Google nie indexuje blogów, no ale jak w takim razie ma się to do blogu, który jest podstroną eofe.info ?

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Bo wygląda na to, że Google nie indexuje blogów, no ale jak w takim razie ma się to do blogu, który jest podstroną eofe.info ?

nie do konca tak jest, np blogi z myblog.com indeksuja sie dobrze

"Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem"

Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie.

Z bloggera zaindeksowało mi kilkanaście podstron :( Czyżby wszystko zmierzało w dobrą stronę...?

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności