Skocz do zawartości

TANI LASER DO FIRMY - JAKI?

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Szukam dobrego taniego lasera czarno-białego z wejściem LAN. Do drukowania faktur.

Wiadomo, że chodzi o to, żeby był ekonomiczny i w miarę szybki.

Co polecacie?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

ja postawilem dysk sieciowy NAS i dotego podpialel drukarke Canon i4300, żaden laser tak tanio nie wydrukuje, pojemnik z tuszem poniżej 10 zł

tanio i ekonomicznie

drukarke uzywke kupisz za max 100 a lata Ci posluzy

obudowe NAS (jednodyskowa 160 zł netto) - zawsze sie przyda jakies wspoldzielone miejsce w firmie

ja u siebie postawilem dwudyskowa za 190 zł + 2 dyski hitachi 1T w RAID1

i nie dość, że drukarka ładnie śmiga ze wszystkich kompów to mam 1T na kopie zapasowe programu do faktur i wszystkich projektów

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

... pojemnik z tuszem poniżej 10 zł

Na ile wydruków wystarcza pojemnik z tuszem ?

[edyta]

Już nalazłem - 13ml na 450 arkuszy.

Co zatem powiesz o tonerze (do drukarki laserowej) za 25 zł - wydajność 6500 arkuszy ?

Jak teraz wygląda Twoje twierdzenie:

...żaden laser tak tanio nie wydrukuje
?

Ja używam tego: Netgear ReadyNAS DUO

śmiga aż miło, od ponad 2 lat nic przy nim nie robiłem, podłączony do UPSa :glaszcze:

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

W kilku firmach instalowałem stare drukarki kupione przez naszych rodaków jako złom poza granicami kraju (notabene dobra metoda pozbycia się kłopotu z utylizacją) i jakoś one sobie dalej radzą do dziś (bo muszą).

Wszystko zależy oczywiście od potrzeb ale wystarczy uderzyć w HP https://allegro.pl/drukarki-laserowe-hp-4610

modele z serii

5/6

2xxx

3xxx

a nawet

4xxx

by uzyskać dobrą cenę wydruku.

W tych modelach bęben wymieniany jest z tonerem (jest w cenie tonera) - więc jak ktoś chce się bawić to proszek na uzupełnienie jeszcze obniży koszty.

Koszty proponuję samemu sprawdzić - np. do modelu 4050 koszt 55 zł na 11.000 wydruków. Pamiętajcie jednak, że producent podaje zużycie na wydruk z 5% pokryciem.

No tak, stare modele najlepiej kupować, bo nie było jeszcze takich zabezpieczeń jakie są teraz i na rynku jest od groma zamienników.

Jeśli chodzi o nówki - ciekawe rozwiązania ma OKI. Jakiś czas temu patrzyłem na pewną drukarkę (nie pamiętam modelu) - kosztowała jakieś 2500zł, ale wydrukowana strona na oryginałach (z uwzględnieniem bębnów) wynosiła 3gr. Nie jest to pół grosza, jak podajesz przy HP 4050, ale co oryginał, to oryginał. Czasem (prawie zawsze) więcej wart jest czas przestoju w drukowaniu, niż oszczędności na tonerze.

Pozdrawiam

... kosztowała jakieś 2500zł, ale wydrukowana strona na oryginałach (z uwzględnieniem bębnów) wynosiła 3gr. ...

Znam też OKI. Nie pamiętam oczywiście wszystkich modeli - ale jak rozumiem napisałeś o model monochromatycznym? Z drugiej strony w tej cenie można kupić drukarki kolorową OKI (np. C5650 i podobne) ale tam koszt wydruku nie wynosi 3 gr. Fakt - seria 5xxx w oki to porządne sprzęty - też mam z nimi do czynienia. Mają bardzo ciekawe rozwiązanie dot. rozmieszczenia tonerów (są nieruchome) przez co nie sypią proszkiem po całej drukarce no i ten "wosk" dający piękny pobłysk :)

W przypadku używanych modeli (koszt 100-300 zł) nawet zakup 2 szt. będzie tańszy od jednej OKI za 2500zł więc nie rozumiem w jakim kontekście pisałeś o przestoju.

dokładnie, NAS ma wbudowany serwer wydruku, możemy ze zwykłej drukarki zrobić sieciową, a przy okazji mieć dysk sieciowy na backupu

a odnośnie starych HP, ok troche taniej wyjdzie, ale tego Canona jest ten plus, że jest kolorowy, i druk w kolorze też tak samo tanio wychodzi

poza tym ma tusze CMYK + dodatkowy czarny, w sumie 5 pojemniczkow, z tego co zauważyłem ten dodatkowy czarny zadrukuje duzo wiecej niz 450 stron (ma zwiekszona pojemnosc)

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności