Skocz do zawartości

TANI LASER DO FIRMY - JAKI?

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku używanych modeli (koszt 100-300 zł) nawet zakup 2 szt. będzie tańszy od jednej OKI za 2500zł więc nie rozumiem w jakim kontekście pisałeś o przestoju.

Pisałem w kontekście zakupu tonerów zamienników, zamiast oryginałów. Ale fakt, masz rację, jeśli można kupić używane drukarki, to wychodzi to dużo bardziej ekonomicznie.

[...]

Już nalazłem - 13ml na 450 arkuszy.

Co zatem powiesz o tonerze (do drukarki laserowej) za 25 zł - wydajność 6500 arkuszy ?

[...]

Mam iP3500 ( trochę niższy model, te same tusze), zalewam tuszem pigmentowym w cenie 6,50 / 50 ml.

Jednorazowo nalewam do 10 ml i starcza to na wydruki 600-800 arkuszy w intensywnym czarnym kolorze. (Faktury, Dokumenty, Maile, Koperty)

Kolejne 100-200 arkuszy można jeszcze w razie potrzeby zadrukować w jaśniejszym odcieniu czerni, ze słabszym pokryciem.

Zamiast kupować za każdym razem nowy wkład z tuszem, można za 10 PLN od sztuki jednorazowo kupić wkład z łatwym napełnianiem,

i zamiast 24 PLN za 2x26 ml ACC-5BK można zejść cenowo do 6,50 PLN za taką samą ilość tuszu.

Niestety na oryginalnych tuszach druk jest skrajnie nie opłacalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności