Skocz do zawartości

Skuteczność kupionych list Auto Approved

haze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po zakupie scrapeboxa i zabawie nim przez parę dni postanowiłem zakupić listę AA od kogoś z forum. Po otrzymaniu listy oczywiście od razu odpaliłem scrapeboxa i puściłem postowanie metodą Fast Poster.

1. Próba: Użyłem tylko 2 proxy za to w miarę dobrych (oczywiście jeśli darmowe można takimi nazwać - miały niski ping)

pd0_s1.jpg

fq70_s2.jpg

2. Próba: Użycie 2 proxy nie wydawało się być zbyt dobrym pomysłem więc postanowiłem puścić postowanie bez użycia proxy (co też wydaje mi się niezbyt dobrym pomysłem ale co tam :) )

lz739_s3.jpg

3. Próba: Tutaj chciałem się postarać? Wynająłem VPSa przeniosłem licencję wyharviłem sporą ilość niezłych proxy(niski ping). Wynik? Całkiem niezły?

di711_s4.jpg

I tu pojawiają się moje pytania. Czy robię coś nie tak? Czy to może normalne wyniki z list kupionych? Według was ile razy powinna być sprzedawana jedna i ta sama lista przez sprzedającego?

Dodam jeszcze, że z tych 2217 linków AA wyszło 701 domen.

P.S Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat ale moderator podpowiedział mi, że to będzie najlepszy dział ;)

No i będzie coraz niższa, bo blogów które idzie spamować jest coraz mniej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

na TYM forum nie opłaca się kupować jakichkolwiek list bo albo przechodzone albo kupione gdzieś indziej.

Sorry batory ale taka jest naga prawda.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Skuteczność w Twoim przypadku zaniżyły następujące kwestie:

- brak dobrych adresów proxy w ilości >10 adresów

- brak odpowiednich ustawień

Ponadto, aby kupić dobrą listę to graniczy cudem. Matt "Loopline" sprzedaje jeszcze całkiem niezłe listy ale w ostatnio w małych ilościach adresów, tu masz listy: https://scrapeboxmarketplace.com

Ewentualnie tu masz serwis z aktualizacją baz przy abonamencie: https://scrapeboxlist.com/

I czasami jeszcze na BF.com mozna kupić niezłą listę - ale to czasami.

Co do proxy jeśli masz na myśli płatne proxy to wydaje mi się, że w moim przypadku jest to nie opłacalne bo tak na prawdę mam 2 strony na których uczę się pozycjonować. Więc kupowanie prywatnych proxy to chyba zły pomysł?

Odpowiednie ustawienia...hmm domyślam się, że mam sam do tego dojść :)

Dzięki za adresy już trafiłem na te dwie pierwsze stronki. Co do drugiej zastanawiałem się czy jest warta wykupienia abonamentu? ktoś mi chyba powiedział, że średnio się opłaca a lista free samples też raczej nie zachęca ;p

Ustawienia powinny być podane od sprzedającego bazę. Jeśli jednak tego nie zrobili to zazwyczaj wykorzystać nie więcej niż 50 połączeń, użycie prywatnych adresów proxy obowiązkowe, Time Out na 90, używanie adresy proxy co jeden adres, i włączony randomizer. Od tego możesz zacząć, reszta przyjdzie z czasem.

Duzo tu osob pisze o proxy to moze mi powiecie jaki skrypt, ktory sie instaluje na WP banuje po IP? Askimet bynajmniej tego nie robi. Bany leca na URL strony jaki sie podaje, albo umieszczanie go w tekscie lub tez postowanie takimi samymi komentarzami.

Stosowanie proxy w SB wcale nie zwiekszy skutecznosci blastow, bo te blogi na ktorych sie postuje sa w 90% na WP i takim samym procencie nie korzystaja z banicji po IP. Natomiast te, ktore maja takie zabezpieczeia to wtedy zasadniczo wiadomo, ze ktos sie nimi zajmuje i komentarze i tak pojda do kasacji.

No a najbardziej i tak daje banicja adresu naszej strony, bo juz wtedy kazdy post leci od razu do spamu na askimet, wiec proxy nic tu nie pomoze.

Nawte jak ktos chce podlinkowac wpisy z katalogow/precli to i tak nic mu to nie da, bo bedzie niby zmienial adres strony, ale takich osob sa dziesiatki, ktore podlinkowuja i juz dawno sa pobanowane wszystkie katalogi i precle na askimet.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności