Skocz do zawartości

Strona poleciała z indexu na prawie wszystkie frazy

k0s1

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem odpowiedź od google:

Drogi właścicielu lub webmasterze witryny https://www.e-cert.net.pl/!

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowne rozpatrzenie zgodności witryny https://www.e-cert.net.pl/ ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu na stronach, mogącej mieć wpływ na pozycję witryny w rankingu Google. Nie ma potrzeby przesyłania żądania ponownego rozpatrzenia zgłoszenia witryny, ponieważ wszelkie problemy z pozycją w rankingu, które mogły wystąpić, nie są związane z ręcznymi zmianami wprowadzonymi przez zespół ds. spamu na stronach.

Oczywiście mogły wystąpić inne problemy z witryną, które mają wpływ na jej pozycję w rankingu. Serwery Google określają kolejność wyników wyszukiwania przy użyciu serii formuł zwanych algorytmami. W ciągu każdego roku wprowadzamy setki zmian w naszych algorytmach wyszukiwania, a ranking stron jest opracowywany na podstawie ponad 200 wskaźników. Wraz ze zmianami naszych algorytmów oraz zawartości internetu (w tym Twojej witryny) mogą wystąpić pewne wahania pozycji w rankingu spowodowane wprowadzanymi aktualizacjami mającymi na celu zaprezentowanie jak najlepszych wyników użytkownikom.

Jeśli zauważysz zmianę pozycji w rankingu, która Twoim zdaniem może być spowodowana czymś więcej niż tylko zwykłym działaniem algorytmu, warto zbadać możliwe przyczyny tej sytuacji, takie jak np. istotna zmiana w zawartości witryny, systemie zarządzania treścią lub architekturze serwera. Twoja witryna może uzyskiwać niskie pozycje w rankingu na przykład wówczas, gdy serwer przestanie udostępniać strony Googlebotowi lub gdy zmienisz adresy URL znacznej części stron w witrynie. Listę innych potencjalnych przyczyn niskiej pozycji witryny w wynikach wyszukiwania znajdziesz w tym artykule.

Jeśli nadal nie możesz rozwiązać problemu, odwiedź Forum pomocy dla webmasterów, aby uzyskać pomoc.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

Rozumiem że filtr mogłem dostać z automatu, ktoś ma pomysł na to co się mogło wydarzyć? Pozdejmowałem zbędne linki, mam zrobiony już redirect 301 ze starych podstron (chociaż nie wiem czy nie za późno). pousuwałem zakładki linki, skrypt forum do świadectw, dałem no follow na link ze strony glównej dot. odzyskiwania danych, wyrzuciłem listę miejsowości ze strony glównej.

w google webmaster mam miejsce z błędami. Tam mi wyświetla że mam 22 błędy dotyczące nieznalezienia stron (błąd 404). Jak kliknę w każdą z nich to przekierowuje mnie albo do strony głównej albo do stron podobnych tematyką. NIby aktualizacja była 13.10.2011 a on ciągle je wyświetla jako błędy. Jak to usunąć? A może przywrócić stare podstrony? Tzn mogę fizycznie wrzucić je na serwer i wtedy nie przekierowuje a jedynie wyświetla pustą stronę.

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie,

widzę że już nikt nie zamierza mi pomóc w tej kwestii, rozumiem. Zrobiłem co mogłem strona dalej zafiltrowana ale ok, może kiedyś wróci.

Kupiłem nową domenę swiadectwo24.pl i postawiłem stronę. Niestety zapomniałem sprawdzić czy to nowa domena czy już kiedyś użytkowana. Z tego co widzę to jednak nie jest nowa. I tutaj pojawia się problem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś na temat jej historii? Czy dostała bana albo filtr i została porzucona? Czy mimo zmiany właściciela dalej będzie mieć restrykcje?

Znalazłem jedynie to:

https://netmonitor.pl/domena/swiadectwo24.pl

https://licytujesz.pl/index.php?search_tab=...mp;search_type=

strona de facto ma lekkiego filtra ale z powodu braku optymalizacji - nie płakałbym:

- zmienić znaczniki META a w szczególności TITLE - musza być inne dla każdej podstrony

- zmienić adresy URL dla podstron na przyjazne np

www.e-cert.net.pl/art3.html

zmienić na

www.e-cert.net.pl/ustawa-o-efektywnosci-energetycznej-3.html

- poprawić "stronę główną" z index.html na "/" - robisz duplicate content

- usunąć sekcje w stopce "Na skróty" oraz "linki" - po prostu je wyciąć

W sumie chodzi o wykonanie pełnej optymalizacji witryny, zdobycie porządnych linków do strony i będzie cymesik

edit: dochodzi jeszcze lekkie upychanie słów kluczowych w nagłówku :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

strona de facto ma lekkiego filtra ale z powodu braku optymalizacji - nie płakałbym:

- zmienić znaczniki META a w szczególności TITLE - musza być inne dla każdej podstrony

- zmienić adresy URL dla podstron na przyjazne np

www.e-cert.net.pl/art3.html

zmienić na

www.e-cert.net.pl/ustawa-o-efektywnosci-energetycznej-3.html

- poprawić "stronę główną" z index.html na "/" - robisz duplicate content

- usunąć sekcje w stopce "Na skróty" oraz "linki" - po prostu je wyciąć

W sumie chodzi o wykonanie pełnej optymalizacji witryny, zdobycie porządnych linków do strony i będzie cymesik

edit: dochodzi jeszcze lekkie upychanie słów kluczowych w nagłówku :)

Dziękuje Zgred za wskazówki. Trochę posiedziałem i pozmieniałem.

- adresy url już przyjazne

- poprawiłem stronę główna, usunąłem pojawianie się index.html

- usunąłem sekcje na skróty ( linki już poleciały wcześniej)

- znaczniki meta miałem już różne na każdej podstronie

Zgłosiłem ponownie do indexu. Zobaczymy.

Acha teraz mam kolo 500BL przed filtrem było tego lekko ponad 1000BL. Czy może być tak że nim nie dociągne do tamtego limitu strona nie wyjdzie?

Swoją drogą czy ktoś może ma narzędzie żeby prześwietlić historię tej drugiej domeny którą kupiłem www.swiadectwo24.pl ???

webarchive - tylko to pokaże Ci historię.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności