Skocz do zawartości

Niezdrowa konkurencja

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem dzisiaj maila:

Witam,

proszę o usunięcie treści kopiowanych z innych serwisów ze strony

blabla.bla . W przeciwnym przypadku będę musiał zgłosić to do

firmy która jest właścicielem praw do tych danych tj. BLABLA z

siedzibą w miasto.

z poważaniem,

Imie nazwisko

Mail dotyczy strony z programem telewizyjnym, kupiłem kiedyś skrypt na allegro no i pełnił on funkcję zaplecza. Sprawdziłem nadawcę maila i jak się okazało posiada on konkurencyjną stronę i na jedną z głównych fraz wyprzedziłem go, stąd pewnie to jego zażenowanie. Co doradzilibyście mi w takiej sytuacji ?

jeżeli mają podstawę prawną, a Ty kopiujesz content który trzeba kupić lub mieć licencję, to możesz pakować manatki, wiem o którą stronę chodzi i kto Ci maila napisał :P

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

To co ja z gazety czy z telegazety tez nie mogę programu udostepniać w sieci ? Wszlekie suflery gazetki lokalne maja taki program .

Następne paranoje.;)

A nie może tak zrobić że z telegazety tvp niby sobie spiszę,to publiczna telewizja za która obywatele płaca przecież?

szeryfie dowiedz się na forum prawnym jak to jest ,a temu komuś powiedz aby ci przesłał ta podstawe prawną.

Do postu poniżej: nie trafione porównanie :) Taki wolny rynek że nawet za program tv w której nic nie ma trzeba płacić ,dalej to dla mnie jest paranoję :)

A nie może tak zrobić że z telegazety tvp niby sobie spiszę,to publiczna telewizja za która obywatele płaca przecież?

Ja sobie zdrapię trochę asfaltu z autostrady, bo przecież też płacę podatki i zrobię sobie dojazd do domu :glaszcze:

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Program TVP to każdy chyba może sobie kopiować i wstawiać na strony, sami udostępniają go https://www.tvp.pl/prasa/ nie wiem jak z innymi stacjami, ale pewnie też nie mają nic przeciwko :glaszcze:

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Za program TV na stronie trzeba chyba płacić. Jest jakaś firma co wynajmuje i codziennie przesyła XML'a z programem do wstawienia na stronie.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności