Skocz do zawartości

Filtr za zmianę nazwy linków już uznanych?

hotsauce007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewną stronę (czysty html mała stronka z 6 podstronami), która była podlinkowana z innej mojej strony (duży portal na joomli).

I to moja sytuacja:

Obydwie strony mają dobre wyniki w goole i są (była) widoczne na pierwszych stronach pod róznymi frazami.

Na portalu miałem od ponad 9 miesięcy link do strony mniejszej (inne serwery i inne dns domeny - jedna w niemczech, portal w polsce), ten link dawał mi ponad 600 linków z podstron (jako że był umieszczony w miescu powtarzalnym templatki) na tą małą stronę.

3 dni temu zauważyłem byka ortograficznego w linku, który był zarazem jedną z fraz wyszukiwania. Poprawiłem go na właściwy.

Dziś rano patrzę się na stronę niemiecką i bum nie ma odwiedziń (standard dziennie około 100) patrzę na wyniki wyszukiwanie, nie ma strony głownej (adresu domeny) wogóle w wynikach, jest za to przy użyciu "site:"... Inne podstrony są w miarę widoczne, ale nie wiem czy pospadały czy nie, w każdym bądź razie nie ma najwazniejszej strony - głównej wogóle nawet pod top 100 na frazy pod którymi była na miejscach 8 do 16...

W międzyczasie nie zmieniałem nic poza dodaniem paru naturalnych linków w komentarzach na blogach tematyczny (tak po 5-10 dziennie), oraz dodaniu więcej treści na stronę i dodania grafik dla jej upiększenia.

Czy to mogło spowodować filtr? jak się go pozbyć? przecież zmieniłęm to bo tam był błąd ortograficzny.. a google uznało że to nagle 600 nowych linków się pojawiło?

Jak wcześniej wybłagać usunięcie filtra?

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

jeśli site: nie zwraca głównej domeny, to nie powinieneś się martwić, powinno wrócić za jakiś czas, Google czasami tak ma.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

• 2 tygodnie później...

Dzis otrzymałem odpowiedź od google webspam team, że oni nie podjęli żadnych "manualnych" akcji związanych z moją stroną, i że strona spełnia wymogi google, więc to możliwe że algorytm, ale jeśli spadki sa duże to radzą mi o pytanie w google webmaster help forum...

Super nie moga mi pomóc, bo niby wszystko ok a strony jak nie było na kilka haseł tak nie ma.... Zresztą strony głównej nie ma wogóle...

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

Nie wszystko jest ok. Masz stronkę pod program partnerski. Treść przeciętna a linki pochodzą ze stopki na Twojej polskiej stronie https://www.affiliate-partner.pl.

Jak myślisz ile są warte linki w stopce ze strony niepowiązanej terytorialnie i językowo?

Jak poprawisz treść, będziesz ją aktualizować i zdobędziesz dobre linki w niemczech to strona powinna z czasem wyjść z "niełaski".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności