Skocz do zawartości

Atak hakerski - allegro

oloksyk

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dostałem taki mail:

Witamy użytkownik�w Allegro

Z przykrością informujemy wszystkich, że dnia 19.09.2011 miał miejsce atak hakerski na serwery Allegro. Jesteśmy ciągle na etapie oceniania stopnia wyrządzonych szk�d, wiemy jednak na obecną chwile, że złodzieje przejęli wiele kont użytkownik�w, a część z nich wykorzystali do wystawienia fałszywych aukcji. W celu uniknięcia problem�w, prosimy wszystkich użytkownik�w o przejrzenie swojej zakładki z wystawionymi przedmiotami i sprawdzenie, czy z naszego konta nie zostały wystawione niechciane aukcje. W przypadku zauważenia takiej aukcji prosimy o natychmiastowe jej zamknięcie, a następnie o skontaktowanie sie z nami za pomoca formularza kontaktowego.

Bardzo prosimy o szybką reakcję w tej kwestii i o natychmiastowe sprawdzenie swoich aukcji.

Przydatne informacje

Allegro wysłało do Ciebie ten e-mail wyłącznie w celach informacyjnych. Jeżeli jednak nie dokonywałeś zmiany swojego hasła w Allegro, prosimy o informację: kontakt z obsługą Użytkownik�w

Pozdrawiamy,

Zesp�ł Allegro

Kontakt z obsługą Użytkownik�w

Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-324 Poznań, przy ul. Marcelińskiej 90, wpisana do rejestru przedsiębiorc�w prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000268796, o kapitale zakładowym w wysokości 33 474 500 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 527-25-25-995

Strona jest spreparowana. Uwaga nie klikać!

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

@cm2011 - jakie jaja - nie zrozumiales o co chodzi - mail jest falszywy i ma link niby do allegro, a to strona udajaca allegro. Ktos sie wystraszy kliknie zeby zmienic haslo i juz maja jego dane, a zadnego ataku naprawde nie bylo.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

a przez chwilę się martwiłem że ja nie dostałem info :)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Gdyby była taka akcja to już od rana nad siedzibą Allegro latałby "Błękitny 24" a w TVN24 temat kampanii wyborczej zszedłby na dalszy plan :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Typowy Phishing (nadawca siedzi pewnie gdzieś w środkowej Afryce)... :-)

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Najlepiej zgłosić to do Allegro :P Kiedyś otrzymałem podobny email wysłany poprzez serwery allegro z jakiegoś przejętego konta i interwencja była błyskawiczna, nie czekałem nawet 5 min i X konto było zawieszone a pani z BOK zaleciła zmianę haseł ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności