Skocz do zawartości

W co najlepiej zainwestować?

Markuz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio zastanawiam się w co najlepiej zainwestować około 500 zł. Do wyboru jest kilka opcji :

- Postawienie np. 10 blogów, podlinkowanie, stworzenie zaplecza, umieszczenie treści - zarabianie na AdSense

- Postawienie 10 precli, zarabianie na wpisach.

- Postawienie 10 SEOKatalogów, zarabianie na wpisach.

- Wasze propozycje :)

Która z tych opcji jest najbardziej korzystna jeśli chodzi o $?

Pierwsza pod warunkiem, że masz wybraną łatwą do wypozycjonowania niszę + narzędzie do preclowania i katalogowania.

Przy 500zł nie ma sensu robić 10 precli lub katalogów bo nikt do niskiej jakości płatnych wpisów nie doda.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Polecam zainvestowac w serwis z ruchem :

https://allegro.pl/portal-www-grand-pianos-...1823497184.html

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Katalogów stron raczej bym nie polecał. Bo zanim wypromujesz odpowiednio katalog aby ludzie płacili za wpisy minie trochę czasu. A jeśli już zaczniesz zarabiać to większość pieniędzy pójdzie na prowizje do dotpay i podatek.

Lepszym rozwiazaniem byłoby postawienie i wypozycjonowanie blogow na niszowe frazy.

Ostatnio zastanawiam się w co najlepiej zainwestować około 500 zł. Do wyboru jest kilka opcji :
Przy tej kwocie najlepiej zainwestuj w LOTTO. Kwota ta jest za niska by inwestować w płatne oprogramowanie, bo się nie zamortyzuje ... wiec jedynie pod uwagę możesz brać darmowe.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A może zainwestuj w siebie i swój rozwój. To najlepsza inwestycja. Zapisz się na jakiś kurs seo albo coś.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Mam taki sam dylemat gdzieś od miesiąca, po wielu dywagacjach, dziś skłaniam się ku temu aby zainwestować w za-pozycjonowanie, że tak powiem mojego bloga. Ale nie wiem, nie wiem, jeszcze myślę i pewnie na tym na razie się skończy. Trudno z taką kwotą liczyć na jakąś rewolucyjną zmianę, trudno liczyć w ogóle na jej zwrot, dlatego podniosłem sobie ostatnio poprzeczkę do 1000zł. Przerażają mnie jednak koszty...koszty, nie lubię kosztów.

Przerażają mnie jednak koszty...koszty, nie lubię kosztów.

poświęcony czas to też koszty.

@Marcuz Moim zdaniem załóż sobie jakieś strony np. na wordpresie w tematyce, która Ciebie interesuje i łatwo będzie Ci pisać.

Nie licz na przychody i szybki zwrot z inwestycji ale zyskasz wiedze, która później zaprocentuje. Jeśli potraisz zainteresować swoją treścią innych to na pewno oprócz nauki wyciągniesz też z tego $. Możesz też założyć strony pod niszowe frazy i pozycjonować na długi ogon. 500pln to niewiele także możesz też postawić darmowe katalogi Arfooo z tą modyfikacją https://zennoposter.pl/dodatek-do-arfooo/ poprawia trochę w Arfooo. Jak zdobędą PR to sobie płatności wprowadzisz i zachowasz swoje 500PLN :)

@cm2011 - za 1000pln to pewnie ktoś Ci wyspozycjonuje Twojego bloga. Nie ma sensu żebyś kupował narzędzia do pozycjonowania jeśli masz jednego bloga do ruszenia. Możesz zakupić usługi katalogowania itd.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Z taką kwotą to rzeczywiście nie poszalejesz. Najłatwiej by było w Lotto (idąc za Mion'em), ale 'inwestycja' strasznie niepewna. Postawienie kilku blogów na darmowym oprogramowaniu jest chyba najrozsądniejsze - z czasem może nawet da się to jakoś spieniężyć :)

Sklep internetowy z artykułami dla dzieci: klocki cobi, zabawki edukacyjne, zabawki smily play, licencjonowane zabawki, wózki, łóżeczka...

zamiast o zyskach trzeba myśleć o kosztach...blog to w zasadzie takie małe hobby? Trochę męczy jednak fakt, że rozwija się wolniej aniżeli byśmy tego chcieli...

Stawianie nowych blogów ma taki sens, że pomaga w pozycjonowaniu, ale zabiera czas na optymalizację. Stawiam na optymalizację, nie miałbym nerwów na drugiego bloga, boli mnie serce jak widzę niedociągnięcia.

Zastanawiam się nieco nad forum...ale nad nimi trzeba bardzo, bardzo dużo czasu spędzić...

Stawianie nowych blogów ma taki sens, że pomaga w pozycjonowaniu, ale zabiera czas na optymalizację.
Jaką optymalizację ???? Większość userów w tym celu zainstaluje kilka dodatkowych i ogólnodostępnych wtyczek do WP i to wszystko. Więc czas poświęcony na taką optymalizację to raptem 10 - 15 minut.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności