Skocz do zawartości

W co najlepiej zainwestować?

Markuz

Rekomendowane odpowiedzi

w program afiliacyjny, chyba tak. Jestem bowiem zdania, że w dużej mierze zarabianie na reklamie w internecie trzeba brać w cudzysłów i patrzeć na to z drugiej strony, tj. opłacalne zwłaszcza dla reklamodawców. W internecie prężnie rozwija się coś co określam mianem produkcji partnerskiej, a więc produkcja w oparciu o chwilowe zaangażowanie bardzo dużej liczby osób, przez co jednostkowy koszt produkcji jest mikroskopijnie mały. Przy chwilowym zaangażowaniu kilkuset osób próbujących zarobić jakiś "grosz" twórca aplikacji rozwija swoją produkcję i może realizować takie projekty, które są niemożliwe do realizacji przy niskiej "ziarnistości". Np. NASA prowadzi obserwację i badania powierzchni Marsa przy "motywacyjnym" udziale ochotników wyposażonych we właściwe oprogramowanie, także laik może analizować fragment planety z pożytkiem dla tej instytucji (prostszym przykładem jest Wikipedia itp.).

Przytoczę mały fragment z książki, którą bardzo lubię:

„Warunki materialne produkcji w usieciowionej gospodarce informacyjnej zmieniły się na tyle, że zwiększyło się relatywne znaczenie dzielenia się i wymiany społecznej jako sposobów produkcji społecznej. (...) teraz te wzorce zachowań zaczęły sprowadzać się poza domenę tworzenia wzajemnie korzystnych stosunków społecznych oraz zaspokajania naszych potrzeb emocjonalnych i psychologicznych, związanych z poszukiwaniem towarzystwa i wzajemnego uznania. Zaczęły odgrywać istotną rolę jako metody motywowania ludzi, przekazywania informacji i organizowania działalności produkcyjnej i to w samym sercu gospodarki informacyjnej”

[Y. Benkler, Bogactwo sieci. s. 107.]

Jaką optymalizację ???? Większość userów w tym celu zainstaluje kilka dodatkowych i ogólnodostępnych wtyczek do WP i to wszystko. Więc czas poświęcony na taką optymalizację to raptem 10 - 15 minut.

Może źle rozumiem słowo optymalizacja, chodziło mi o wewnętrzne podlinkowanie, wygląd witryny i sensowne posty. A propos co to jest WP? Pewnie głupie pytanie (chociaż zastrzegam sobie, że takich nie ma)

WordPress > Blog Tool and Publishing Platform > WP > https://wordpress.org/

Czyli system na którym stawia się najwięcej serwisów typu blogi i precle. Co to są precle w kontekście seo dowiedz się już na własną komendę.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może źle rozumiem słowo optymalizacja, chodziło mi o wewnętrzne podlinkowanie, wygląd witryny i sensowne posty. A propos co to jest WP? Pewnie głupie pytanie (chociaż zastrzegam sobie, że takich nie ma)

WP to WordPress - CMS

Myślałem nad stronami pod PP ale z tego co widzę to średnio się to chyba opłaca :) - w PP skąpca mam jakieś 7gr za klik lub nawet mniej a reklama jest idealnie związana tematycznie (boli mnie to, że nie dają % od sprzedaży)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Zawsze będzie zapotrzebowanie na linki więc możesz połączyć dwa, a nawet trzy w jednym czyli:

- zarabianie na płatnych reklamach od google ;

- zarabianie na linkach w serwisie;

- zarabianie na możliwości publikacji artykułów w niepubliczny preclu;

Jednak przed zarabianiem musisz zainwestować w domeny najlepiej już z historią i PR > 0, postawienie serwisów tematycznych, dodawanie unikalnych treści.... I dopiero jakimś czasie możesz zacząć oferować płatne linki lub wpisy. W tym ostatnim wypadku treści będą już dostarczać userzy jeszcze płacąc ci za to :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

TAk, pod prolink albo statlink

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Postaw stronki pod SWL - sprzedawaj pkt.

A jakie konkretnie tematyki (twoim zdaniem) byłyby najbardziej trafne pod np prolink-a ?

Nie mam zamiaru robić byle stronek na byle jakich subdomenach tylko jak już to ciekawe strony zawierające dobre i sprawdzone informacje - teksty zlecane.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Masz 500zł, ale myślę że masz coś jeszcze? Jakaś dodawarka, niewykorzystane domeny?

wg mnie najlepsze jest AdSense przy takie kwocie

Szukasz tematyki (czas)

Zlecasz 20 txt (50zł)

Tworzysz stronkę (czas - zakładam, że potrafisz)

Stawiasz na nowej domenie, albo subdomenie, jak masz fajne domeny

Linkujesz to wszystko sensownie z wykorzystaniem tych 20 podstron które już masz na stronie (około 100zł na różne zlecenia, chyba że masz swoje)

3 stronki tak postawisz i jak sensownie wymyślisz temat i organizację tekstów, to za 3 miesiące masz min. 5 ojro dziennie z nich :D

SEO, SEO i SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności